Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Thomas Johansson/TT

Duon i full träning – närmar sig spel för Frölunda

Joel Mustonen och Patrik Carlsson kör båda för fullt igen med Frölunda. Däremot ser det bara ut att bli en ur duon som är med mot Malmö.
– Jag törs inte chansa, säger Roger Rönnberg.

Dagen efter segern mot Örebro med 2–1 hemma i Scandinavium var det fler spelare på träningen än det har varit på sistone för Frölunda.

Detta då både Patrik Carlsson och Joel Mustonen var med och körde för fullt med laget igen.

Men helt redo för spel verkar duon inte vara.

– Både Mustonen och "Purre" är på nästa steg nu och gör träningar med laget. Sen får vi utvärdera det här och se hur det går, säger Roger Rönnberg.

LÄS MER: Talangen får kontrakt med Frölunda: "Varit Frölundait sedan jag började krypa"

Är det någon som kan vara med på torsdag?

– Det vet inte jag. Jag måste få feedback av det medicinska teamet på hur den här träningen gick så jag vet inte, säger han och fortsätter:

– Jag törs inte chansa utan ska lyssna på det medicinska teamet. Men jag skulle ändå bli oerhört förvånad om Mustonen spelar på torsdag och jag skulle inte bli så förvånad om "Purre" kan spela.

LÄS MER: Backklippan om de jobbiga dagarna: "Det har varit tufft"

"Inne på däckbyte"

Medan Joel Mustonen fortfarande kommer vara borta ett tag till innan han är redo för spel så är det desto mer troligt att Patrik Carlsson gör comeback på torsdag mot Malmö.

– Det kändes bra nu när jag körde för fullt och förhoppningsvis fortsätter det att kännas bra. Sen får vi avvakta lite och se hur det känns under torsdagen och diskutera med läkarteamet på vad som är smartast, säger Carlsson och fortsätter:

– Där har vi en dialog för att se vad som är bäst. Men det kändes bra och förhoppningsvis känns det bra imorgon också. Jag vill ju vara med för det är på isen man vill vara.

På träningen saknades däremot backen Gustav Lindström, men det verkar inte vara någon större fara för honom.

– Han har en mindre punktering som behövde lagas. Han är inne på däckbyte, säger Roger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.