Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Duellen Kjaer vs Ibrahimovic

20-årige Simon Kjaer har ett extremt svårt uppdrag: Att stoppa Zlatan. - Jag lärde mig mycket förra gången jag spelade mot honom, säger dansken.
Simon Kjaer är en riktig supertalang. Han jagades under de sena tonåren av klubbar som Real Madrid och Liverpool, men för drygt ett år sedan bestämde han sig och skrev på ett femårskontrakt med italienska Palermo.
Spekulationerna om en snar flytt till en större klubb har efter en succéartad debutsäsong i Serie A tagit ordentlig fart. Simon Kjaer själv säger att han ska stanna i Palermo, men det är ju sådant där som han måste han ju säga.
I morgon kommer han att för andra gången i livet ställas öga mot öga på en fotbollsplan mot Zlatan Ibrahimovic. Vårmötet i april mellan Palermo och Inter slutade 2-2.
- När vi möttes i Italien kom jag helt fel flera gånger. Men jag har lärt mig av det, och det kommer inte att upprepas. Zlatan är en spelare man måste vara offensiv emot, säger Simon Kjaer och fortsätter:
- Det är klart att han är en bra spelare, men det finns det många andra svenskar som också är. Zlatan kan inte göra allt själv heller.
När Zlatan får motsvarande fråga - alltså, vad han tycker om Simon Kjaer - säger han:
- Han är ung och talangfull, och har gjort en bra säsong i Italien. En bra mittback som kan bli riktigt bra.
Simon Kjaer pratar om hur det handlar om att använda list mot Zlatan, att man som försvarare måste gå in på kroppen och "slåss" och försöka låsa fast honom.
- I Italien har jag haft mycket fördel av min fysik, men det har jag inte när jag spelar mot Zlatan, säger han.
Om den danske förbundskaptenen Morten Olsen låter Simon Kjaer göra sin landslagsdebut mot Sverige - vilket verkligen alla räknar med - blir det tuffaste möjliga testet för mittbacken från Midtjylland. Sverige och Zlatan på Råsunda.
Olsen har själv liknat Simon Kjaers kommande debut vid "att bli kastad till lejonen".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.