Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Dubbla segrar – då smakar julledigheten extra bra för Frölunda

Efter dubbla segrar mot Timrå är det nu julledighet som gäller för spelarna i Frölunda. En ledighet som inte ens Roger Rönnberg skulle kunna sätta stopp för.
– Den har vi fackligt, de dagarna rör ingen, säger Joel Lundqvist med ett leende.

4–2 mot Timrå i onsdags på bortais följdes upp med en ny seger mot Timrå. Den här gången slutade det 3–2 till Frölunda som därmed går på julledighet efter en vecka med dubbla segrar. Ett par sköna dagar för spelarna i Frölunda som inte samlas förrän juldagen då det är träning inför mötet med Luleå dagen efter.

– Man vet inte vad man ska göra av all tid ... men det är välbehövligt. Alla får tid att träffa familjen och inte känna av den tidspress som vi annars lever efter. Nu blir det tid att investera på familjen, säger Joel Lundqvist.

Skönt att gå på ledighet med en seger va?

– Absolut! Det är viktiga poäng! Sen var sista tio inte som vi vill vara men det skiter vi i just nu. Vi tar den här vinsten bara.

Du kör positiva glasögonen idag?

– Jag kan inte hålla på ständigt med kritiska glasögon på mig. Vi tog ändå två vinster i veckan och nu kan vi hämta ny kraft och energi under det här uppehållet. Vi har ändå mycket bra att ta med oss.

En som hyllades av både lagkamrater, Roger Rönnberg och motståndartränare var Johan Gustafsson som stod för ett par svettiga räddningar.

– Det ska bli grymt skönt med julledighet och sex poäng i ryggen. Jag ser verkligen framemot lite tid med familjen och vännerna och de flesta åker nog hem nu. Sen får man börja ta sig tillbaka på juldagens morgon, det ska bli skönt att få några dagar, säger han och fortsätter:

– Sen blir det kul med matcher igen under julperioden. Då är det mycket folk på läktarna och det är alltid roligt att spela matcher.

"Ingen rör de dagarna"

Rhett Rakhshani kliver fram när kompisen från Kalifornien, Ryan Lasch, lagt sig på operationsbordet. En framspelning och ett mål blir facit för Rakhshani som har med sig en av sina två döttrar i omklädningsrummet efter matchen.

En dotter som knappt kan vänta på vad som stundar.

"Pappa! Pappa!", ropar hon.

– Hon är lite exalterad! Tomten kommer till stan, säger Rhett och firar av ett leende.

Skönt att fira lite jul?

– Ja, definitivt! Vi stannar här och kopplar av med familjen innan det är på det igen.

De tre och en halv dagarna ledigt som spelarna i Frölunda har. Det är dagar som ingen vågar peta på – inte ens Roger Rönnberg.

– Vi har fackligt på de dagarna. Det är ingen som rör de dagarna, säger Joel Lundqvist med ett stort leende.

Roger Rönnberg? Jo, han har en favorit på julbordet – till sin egen mammas förtret.

– Svärmors Jansson ligger högt på listan vilket gör min egen mamma lite ledsen. Hon har inte sina bästa sidor i köket men hon har många andra älskvärda egenskaper.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.