Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Dubbla Sävehofsegrar – herrarna nära svenska cupen-guld

Två matcher och två segrar. Sävehof hade en bra onsdagskväll.
Damerna återtog serieledningen och herrarna kopplade greppet om segern i svenska cupen.

Sävehofs lag spelade dubbla matcher på onsdagen – och dubbla segrar.

För herrarna var det den första finalen i svenska cupen, mot Lugi, som stod på programmet. På bortaplan var Sävehof ute efter ett bra resultat att ta med inför finalreturen i Partille på lördag.

När domaren blåste igång matchen ledde Sävehof med 3–2, efter att Simon Möller stått för shootout-omgångens enda räddning.

LÄS MER: Retrospelsmässan ställer in – anklagar arenan för svindleri

Sävehof behöll sedan ledningen genom första halvlek men hade Lugi hack i häl. I paus var ställningen 19–17 till de gulsvartas fördel.

– Jag tycker inte riktigt vi får till försvarsspelet som vi vill. Vi kan mycket bättre. Vi måste ge våra målvakter lite bättre chanser att rädda skotten vi får mot oss, sa Sävehofs Sebastian Karlsson till SVT i paus.

Lugi gick upp i ledning tidigt i den andra halvleken men Sävehof kunde vända på matchen igen och komfortabelt vinna med 37–30

– De kommer inte till helt bra lägen i anfallet och vi får mer koll på vårt försvar, summerar Elias Skipagøtu andra halvlek till SVT.

LÄS MER: Jens Lekman spelar på Kulturum: ”Let’s do this”

Vinst med sju bollar alltså – ett bra utgångsläge för Sävehof inför returen hemma på lördag.

– Nu får vi se hur det går men vi går ju för att vinna nästa match också, säger Skipagøtu

Damerna upp i serieledning igen

För damerna var det match i Partille som gällde. Sävehof i jakt på att återta serieledningen tog emot Skövde som huserar längre ner i tabellen.

Trots skillnaden mellan lagen i tabellen blev det en dramatisk uppgörelse om de två poängen. Lagen följdes åt och turades om att ha ett eller ett par måls ledningen. När det väl skulle avgöras var dock Sävehof det starkare laget och vann med 31–28. Sävehof upp i topp i SHE igen alltså.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.