Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dubbla invägningar inget problem för Kessidis

Det gäller att hålla vikten i brottnings-EM i Ryssland. Invägningar två dagar i rad kan ställa till det.

I samband med brottnings-EM i ryska Kaspijsk som inleds på måndag testas ett annorlunda upplägg. Varje viktklass avgörs över två dagar, där kvalificeringsmatcherna går dag ett, och där medaljerna sedan fördelas under dag två. Och dessutom sker invägningar båda tävlingsdagarna.

Brottarna måste således klara viktkraven för respektive klass två gånger – annars blir det problem.

"Det är jätteannorlunda"

- Jag har inte upplevt det här tidigare. Men det är inget jag går och oroar mig för. Väger man för mycket på kvällen så får man helt enkelt hoppa in i bastun och banta ner sig, säger Alex Kessidis som tävlar i 77-kilosklassen i grekisk-romersk stil.

- Jag tror inte att det är något problem, på en matchdag äter man ändå inte så mycket. Det blir mest bananer, frukt, nötter, och en massa vätska.

Att tävla över två dagar blir en ny upplevelse för Kessidis.

- Det är jätteannorlunda. Det är klart att det hade varit skönare om allt hade varit på samma dag, nu måste man sitta och vara nervös i två dagar. Men det är ju samma för alla egentligen, säger han.

Självklar målsättning

Den 23-årige AIK-brottaren vann U23EM-guld i Ungern 2017 och inför det stundande mästerskapet i Dagestan siktar han på att återupprepa den succén.

- Målsättningen är självklar, det är guld som gäller. För att det ska bli så måste allt stämma, det är många faktorer som spelar in. Man måste ha dagen. Men jag tror inte att jag skulle vara besviken om jag missade guldet. Kanske direkt efteråt, men inte efter ett par dagar.

Att Kessidis fick kliva högst upp på pallen i U23-tävlingen förra året betyder emellertid ingenting inför EM, menar han.

- Det går inte att jämföra. U23-guldet är nästan bortglömt för mig. Men jag har vunnit seniortävlingar förut, så jag vet att jag kan, och formen är bra, säger han.

Kessidis må jaga guldet i EM – men därefter har han något annat i kikaren. Något större, något som ligger längre fram i tiden.

- Mitt stora mål är OS i Tokyo 2020, så klart. Eftersom jag har dedikerat hela mitt liv till brottningen vore det konstigt att inte ha det, säger han.