Dubbla finalförluster för Sävehof: "Bara tomt nu"

Partille cups G21-klass vanns av Sävehof. Men för klubbens P18- och P21-lag blev finaldagen inte lika lyckad – båda fick lämna turneringen som förlorare. – Det är bara tomt nu, säger Tim Solefors efter P18-lagets finalförlust mot Lugi.

ANNONS
|

IK Sävehof hade chansen att ta storslam i de äldre åldersklasserna under finaldagen av Partille cup. I 18-årsklassen hade klubben ett finallag på pojksidan och i 21-årsklassen hade både pojk- och flicklaget tagit sig hela vägen fram till en direkt avgörande match om slutsegern.

Men det bara F21-laget som, efter ett sudden death-mål av Olivia Mellegård,lyckades vinna sin final. För både P18- och P21-laget slutade turneringen med förlust. I B21-klassen var Hjortshöj Egå ett strå vassare och danskarna kunde ta hem segern med 18-15.

I B18-klassen blevdet mer dramatisk. Sävehof kom snett in i matchen och hamnade tidigt ett stort målmässigt underläge mot Lugi, men efter en stark upphämtning i den andra halvleken lyckades laget tvinga fram sudden death. Väl där var skåningarna, som fick inleda övertiden med att spela anfall, mest lyckosamma och Partille-klubben fick se sig besegrad med totalt 22-21.

ANNONS

"Segt att det slutar så här"

Tim Solefors, som imponerade i Sävehof, var besviken efter slutsignalen.

– Just nu är det baratomt. Jag är helt slut efter veckan. Det var verkligen tungt att det avslutades med torsk.

Varför tycker du att ni förlorar?

– Vi har inte släppt in 22 mål på hela turneringen, så gör vi det torskar vi. Vi kom inte upp i nivå i försvarsspelet. Vi löste det inte bakåt helt enkelt, och så var vi för dåliga i början.

Men trots finalförlusten är han ändånöjd med turneringen som helhet.

– Jag trodde verkligen inte att vi skulle gå till final. Vi saknar några spelare som har varitmed i U21, så jag får säga att vår insats är över förväntan. Det är bara segt att det slutar så här.

ANNONS