Caijsa Hennemann. Arkivbild.
Caijsa Hennemann. Arkivbild. Bild: DANIEL STILLER

Dubbla finaler för Hennemann i ITF-tävlingen i Pixbo

Ullevis tennistalang Caijsa Hennemann hade en bra helg när ITF World tennis tour kom till Pixbo. Helgen slutade med en seger och en andraplats för 19-åringen.

|

För andra året arrangerades den internationella tävlingen ITF (internatinoella tennisförbundet) World tennis tour av Pixbo TK, och det blev fina placeringar för Ullevis Caijsa Hennemann i tävlingen som är för unga eller som spelar på nivån under WTA-touren.

Hennemann tog sig till söndagens final där hon ställdes mot tjeckiskan Aneta Laboutkova. Hennemann tog hem första set med 6-2 men Laboutkova kom tillbaka och vann sedan två raka set (7-6, 6-3) och vann finalen.

– I det stora hela blev det en jättebra vecka för jag hade inte förväntat mig att det skulle gå så här bra. Jag har verkligen spelat min bästa tennis, säger Hennemann till Svenska tennisförbundets hemsida.

För GLTK:s Marina Yudanov tog det stopp i andra rundan i singelklassen.

Seger i dubbelklassen

Söndagens final var Caijsa Hennemanns andra under helgen. I den första, under lördagen, blev det seger.

I dubbelklassens final ställdes Caijsa Hennemann tillsammans med Helsingborgs Melis Yasar mot tjeckiskorna Klara Hajkova och Aneta Laboutkova och vann i två raka sätt (6-2, 6-3).

– Vi har spelat några gånger innan och jag tycker mycket bra om henne och vi trivs tillsammans på banan. Vi spelade bättre och bättre ju länge turneringen gick. Jag är jättenöjd med den titeln, säger 19-åriga Hennemann.