Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Dubbla andraplatser för Göteborgsklubbarna

IFK Göteborg hade vunnit Tiomila 2017, Jukola 2017 och Tiomila 2018 – men när det i helgen var dags för årets stafettävlingen i Jukola petades klubben ned från tronen.

Men länge såg det ut som att Göteborgsklubben skulle fortsätta dominera stafetterna. Laget med Max Peter Bejmer, Johan Högstrand, Vetle Ruud Bråten, Jonas Pilblad, Fredrick Backman Jens Wängdahl och Eskil Kinneberg ledde länge, men fick se sig passerade av Koovee från Tammerfors. I mål var tillslut IFK Göteborg fyra och en halv minut efter.

– Vi visste redan på förhand att Koovee skulle bli en svår nöt att knäcka. Vi har ju sprungit väldigt bra, gjort lite misstag på några av sträckorna, men överlag var det en väldigt bra laginsats. Vi är inte missnöjda med en andraplats utan får vara nöjda med att vi satt färg på tävlingen och verkligen gjort jobbet för att vara med och slåss om segern hela vägen, säger Fredrik Bakkman i ett pressmeddelande.

Även på damsidan var det en stor tävling på finsk mark i helgen. I Venlakavlen var det en duell mellan de svenska föreningarna Stora Tuna, med storstjärnan Tove Alexandersson som drivande kraft, och Göteborg-Majorna. Även i denna tävling fick göteborgarna se sig besegrade. Knappt fem minuter skiljde Göteborg-Majorna från segern. I Göteborg-Majorna sprang Lisa Holer, Anna Forsberg, Lina Strand och Judith Wyder.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.