FC Midtjyllands Jens-Lys Cajuste, vänster, kan få räkna med att bli påhejad från klubbens parkeringsplats i fortsättningen. Arkivbild.
FC Midtjyllands Jens-Lys Cajuste, vänster, kan få räkna med att bli påhejad från klubbens parkeringsplats i fortsättningen. Arkivbild. Bild: Henning Bagger/AP/TT

Drive-in-fotboll i Danmark en världsnyhet

FC Midtjylland hade räknat med uppmärksamhet för sin idé om drive-in-fotboll i spåren av coronapandemin. Men intresse från världens alla hörn var det däremot ingen som hade räknat med i den danska klubben.
– Det är inte varje dag som FC Midtjylland är på morgonnyheterna i Australien, USA och Kina, säger klubbdirektören Claus Steinlein.

ANNONS

Förhoppningen är att den danska ligan ska komma i gång igen i slutet av maj – dock utan publik på läktarna.

Midjyllands lösning? Att låta lagets supportrar följa matcherna på en drive-in-bio.

Planerna har väckt stor uppmärksamhet och – till klubbens stora förvåning – genererat i ett världsomspännande intresse.

– Det har blivit uppenbart att hypen runt det här är väldigt stort. Det är inte varje dag som FC Midtjylland är på morgonnyheterna i Australien, USA och Kina och uttalar sig i några av världens största medier, säger Claus Steinlein.

Idén om drive-in-fotboll går ut på att upp emot 10 000 åskådare ska kunna följa klubbens matcher på en storbildsskärm från 2 000 bilar på parkeringsplatsen.

ANNONS

Det är ett kännetecken för Midtjylland, påpekar Steinlein, att tänka utanför boxen.

– Det är berättelsen om vad FC Midtjylland är. Vi ser möjligheter, även i kristider. Det är klubbens dna, säger han och fortsätter:

– Jag tror världen hungrar efter nyheter och något annat att tala om än corona.

Återstår att se hur många klubbar som kommer ta efter konceptet när ligorna väl återupptas utan publik. Ajax sportchef, den tidigare stormålvakten Edwin van der Sar, har uppgett i nederländska medier att klubben överväger att kopiera idén, enligt danska nyhetsbyrån Ritzau.

FC Midtjylland leder danska Superligan med hela tolv poängs marginal ned till FC Köpenhamn.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS