Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges lag i Falsterbo Horse Show: Rose Mathisen, Tinne Vilhelmson Silvén, Patrik Kittel och Bo Jenå tar plats på prispallen. Arkivbild.

Dressyrtruppen till hemma-EM klar

Bara fyra platser. Men åtta att välja på. Bo Jenå har tagit ut EM-truppen i dressyr till mästerskapet i Göteborg nästa månad.

Rose Mathisen, Tinne Vilhelmson Silfvén, Patrik Kittel och Therese Nilshagen. Det blir det svenska dressyrlaget i hemma-EM.

Totalt stod platserna mellan åtta ryttare, enligt förbundskapten Bo Jenå.

"Det har inte varit helt självklart vilka som skulle ingå i truppen, men nu har jag det lag jag tror har störst chanser att nå framgång på EM i Göteborg", säger Jenå i ett pressmeddelande.

Malin Nilsson blir reserv.

Nilshagen tillbaka efter missat OS

"Det var tätt om EM-platserna, men jag valde att låta Malin stå över. Men med Malin och Bon-Ami har vi en mycket bra reserv".

Therese Nilshagen missade OS i Rio förra året på grund av en skada och gör mästerskapscomeback, och hon gör det som bästa svensk den gångna helgen i Aachen i Grand Prix Special och Grand Prix Kür.

"Hon kan ännu bättre och det ska bli roligt att nu se henne i en mästerskapsstart", säger förbundskaptenen.

Patrik Kittel, den kanske mest givne deltagaren i det svenska laget, har med sig mästerskapsrutinerade Deja och Delaunay.

Rose Mathisen vann ett efterlängtat SM-guld på Zuidenwind i juni.

"Rose har visat mycket bra form under senare delen av säsongen, inte minst i Falsterbo. Hon blir en klar tillgång för laget".

Vilhelmson Silvén utan Don Auriello

Tinne Vilhelmson Silfvén, utan skadade Don Auriello, kunde inte vara säker på en plats. Med Paridon Magi blir hon en av lagryttarna.

"Tinne med Don Auriello hade varit självskriven i laget. Nu fick ekipaget konkurrera med de övriga ryttarna om platserna, och Tinnes rutin tillsammans med säsongens resultat fällde avgörandet.

Ridsport-EM i Göteborg avgörs den 21-27 augusti med nationstävling i Grand Prix samt Grand Prix Special och Grand Prix Kür individuellt.