Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carmelo Anthony, till höger, hade skoj mot Kina i öppningsmatchen – men lovar ännu mer framöver.

"Dream Team" inledde med utklassning

De tjänar miljoner och bor på ett kryssningsfartyg i stället för i OS-byn. Och de är rätt bra på basket. Rio-upplagan av "Dream Team" inledde turneringen med att utklassa Kina med 119–62 – men NBA-stjärnorna var ändå inte helt nöjda.

Det blev seger med nästan sextio poäng (119–62) i öppningsmatchen mot Kina – men USA:s stjärnspäckade basketlag, "Dream Team" ofta kallat, såg trots det förbättringspotential.

- Det kan fortfarande bli bättre – och det är det som gör oss skrämmande, säger superstjärnan Carmelo Anthony.

Den 32-årige New York Knicks-forwarden jagar sitt tredje raka OS-guld för USA och tyckte ändå, trots att spelet tragglade lite, att hans lag skickade ut rätt signaler i storsegern över Kina.

- Vi ville skicka ut ett meddelande till resten av världen om att vi menar allvar, säger han.

"De är överallt"

Och stjärngänget fick beröm från motståndarna – som nästan blev virriga av den så klart lysande amerikanska stjärnglansen:

- Du kan inte ens slå fast vem som är deras allra bästa spelare... de är överallt, säger den kinesiske guarden Zhao Jiwei.

Nu är inte Kina ett av lagen som ska kunna utmana amerikanerna om OS-guldet (laget har som bäst slutat åtta i en OS-turnering i basket), och USA:s NBA-stjärnfyllda lag lär stöta på tuffare patrull senare i turneringen.

I många fall kommer NBA-stjärnornas motstånd från samma liga som de själva. Rekordmånga (34) icke-amerikanska NBA-spelare deltar i OS på "motståndarsidan" i titelutmanande lag som Spanien, Australien och Brasilien.

Bor på lyxkryssare

Men någon jämlikhet ska de andra lagen kanske inte hoppas på. Både "Dream Team" och det amerikanska damlaget bor på ett lyxigt kryssningsfartyg i stället för i OS-byn under tiden i Rio de Janeiro.

Av säkerhetsskäl heter det, men säkert lika mycket för att skydda NBA-stjärnorna från lite av den uppmärksamhet som deras närvaro brukar föra med sig.