Dramatisk vändning när PSG slog ut Atalanta

Atalanta gick mot en skrällseger i Champions League-kvartsfinalen. Men Paris Saint-Germain vände och vann i slutsekunderna.
– Det var en galen match, säger PSG:s matchvinnare Eric Maxim Choupo-Moting i Viaplays sändning.

|

Herrfotbollens komprimerade Champions League-slutspel i den portugisiska huvudstaden Lissabon inleddes under onsdagen med Atalanta–Paris Saint-Germain.

Efter seger med 2–1 är PSG vidare till sin första Champions League-semifinal sedan säsongen 1994–1995.

En tung förlust för Atalanta som inför matchen pratade om att man skulle spela för den hårt coronadrabbade staden Bergamo.

Pasalic chockade

– Otur, vi var så nära. Men det är Champions League mot ett lag som Paris Saint-Germain. De kan göra två mål på två minuter. Jag är ledsen för laget och jag är ledsen för Bergamo, säger Atalantas Mario Pasalic.

Även om PSG var de självklara favoriterna öppnade det inställda franska ligaspelet, och det faktum att laget enbart spelat två tävlingsmatcher sedan coronapandemin bröt ut, för en skräll.

Det såg länge ut att bli så efter att Atalanta tagit ledningen efter en knapp halvtimmes spel då den kroatiske mittfältaren Mario Pasalic pricksköt in bollen bakom Keylor Navas i PSG-målet.

PSG inledde en forcering i den andra halvleken och tryckte på för en kvittering.

"Vi kan inte förlora"

Atalantas man-man-försvar passade särskilt PSG:s storstjärna Neymar utmärkt. Brassen tog sig förbi försvararna obehindrat vid ett flertal tillfällen och hotade ständigt. Men den riktiga skärpan i avsluten fanns inte riktigt där.

I slutminuterna av den ordinarie matchtiden låg han dock bakom kvitteringen när han hittade fram till mittbacken Marquinhos som satte dit 1–1. Och två minuter senare var den dramatiska vändningen fullbordad. Inbytte Kylian Mbappé hittade fram till Eric Maxim Choupo-Moting som satte 2–1.

– Vi visade god moral till sista sekunden. När jag kom in tänkte jag "vi kan inte förlora, vi kan inte åka hem så", säger segerskytten.

PSG spelar semifinal den 18 augusti och får möta vinnaren i mötet mellan RB Leipzig och Atlético Madrid.