Dramat efter Maja Dahlqvists målgång: ”Kräktes”

Maja Dahlqvist gav det allt hon hade. Efter sistasträckan var hon helt tömd.
– Hon kräktes både här och där, säger pojkvännen Kevin Bolger till Sportbladet.

ANNONS
|

När Jonna Sundling gav sig ut på Sveriges sistasträcka i sprintstafetten gjorde hon det med ett par meter upp till täten. Detta efter att Maja Dahlqvist fått släppa en aning på sitt avslutande varv.

Men hon hade ansträngt sig till sitt yttersta. Det skulle snart bli tydligt.

För i samband med växlingen rasade hon ihop. Hon kom snabbt upp på benen – men dramat var inte över för det. Det avslöjar hennes pojkvän, tillika amerikanske längdskidåkaren, Kevin Bolger.

”Jobbigaste jag kört”

Dahlqvist kräktes vid upprepade tillfällen. Någonting som hänt förr på OS, och någonting hon själv sedan erkänner för Discovery.

– Om jag spydde fem gånger efter vanliga sprinten spydde jag tio gånger nu så jag gav verkligen allt jag kunde, säger hon, och fortsätter:

ANNONS

– Det var tufft. Vi har kört många teamsprinter, men den här är den jobbigaste jag har kört. Den som känts minst som en teamsprint. Den var så krävande och jag kunde inte använda min snabbhet.

Lyckligtvis slutade det hela väl. Sundling kunde köra hem ett svenskt silver. Det innebär att både hon och Dahlqvist kan titulera sig trippla medaljörer på OS i Peking.

LÄS MER:Sverige tar OS-guld i skidskyttestafetten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS