Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanna Öberg och Jesper Nelin. Bild: JOEL MARKLUND
Hanna Öberg och Jesper Nelin. Bild: JOEL MARKLUND

Draget för att hålla stjärnan frisk: "Som i fängelse"

Skidskytte-VM inleds i dag och svensken Jesper Nelin har haft en uppladdning av sjukdom och en tuff tid av isolering.
Anledningen – för att inte smitta ned flickvännen och det svenska medaljhoppet Hanna Öberg.
– Nu vet jag hur det är att sitta i fängelse, säger Nelin till SportExpressen.

Det är i Antholz som skidskytte-VM sätter i gång under torsdagen. De svenska stjärnornas uppladdningar inför mästerskapet har varit lite olika. För paret Hanna Öberg och Jesper Nelin blev det träning utomlands. Paret valde att sköta sina förberedelser i Österrike.

Men det har inte riktigt gått som planerat.

För Hanna Öberg har uppladdningen visserligen gått enligt hennes planer, man för Jesper Nelin har det sett väldigt annorlunda ut. Nelin blev nämligen sjuk och tvingades på grund av det isolera sig helt. Allt för att inte smitta ned sin flickvän och det svenska medaljhoppet Hanna Öberg.

– Det är som att vara i fängelse, nu vet man hur det känns. Det enda jag gjorde var att gå ut till köket och hämta mat och sedan gick jag in i sängen och satte mig och åt. Så jag har verkligen varit totalt isolerad, säger Jesper Nelin till SportExpressen.

"Inte livrädd"

Nelin lämnade knappt sitt rum på en veckas tid för att minimera alla risker för att Öberg också skulle drabbas.

– Vi bodde inte tillsammans under den sista världscuptävlingen i Pokljuka så att jag skulle ha smittat henne redan då kändes inte så troligt. Och sedan försökte jag verkligen att hålla mig borta.

Hanna Öberg själv har inte gått runt och varit rädd för att smittas av sin pojkvän, men medger ändå att hon är lite oroligare än andra när det närmar sig viktiga tävlingar.

– Jag går inte runt och är livrädd för att bli sjuk. Men det är klart att om chauffören som ska köra oss till tävlingsplatsen hostar så känner jag ”NEJ!”. Men jag försöker att inte vara allt för nojig, då tror jag att det blir fokus på fel saker, säger Hanna Öberg till SportExpressen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.