Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Positiv arrogans" är Malmö FF:s mästarnyckel enligt Anders Christiansen.

Drömmålet satte fart på guldfirandet

Den danske mittfältsvirtuosen satte punkt för guldjakten – i stil. Anders Christiansen klev fram med ett drömmål när Malmö FF säkrade guldet.

När Malmö FF värvade Anders Christiansen från italienska Chievo inför förra säsongen så var det med en hel del avundsjuka blickar från de allsvenska konkurrenterna.

När han dessutom förlängde sitt kontrakt i år (med fem år) så var det ett drag som med besked visade upp Skåneklubbens ekonomiska muskelmassa.

"Tänkte bara på mål"

Man får vad man betalar för – det visade Anders Christiansen i den 84:e minuten på Östgötaporten.

TT: Skapligt 3–1-mål du gjorde.

- Haha, ja. Det var fint va? sade dansken och beskrev fullträffen i detalj:

- Efter vi gjort 2–1 hade vi svårt att hålla bollen. Sedan vet jag att det är svårt att komma in i dueller just på konstgräs då man kan accelerera så snabbt. När jag fick bollen tänkte jag inte på något annat än att göra mål. Det var riktigt skönt när den satt.

Mål blev det, när hans diagonallöpning i mitten avslutades med ett känsligt avslut upp i krysset.

Därmed var SM-guld nummer 20 i hamn.

"Positiv arrogans"

Det som blev det andra av två möjliga under Christiansens två säsonger i Skåne.

- Jag kom hit för två saker. Att spela matcher, vilket jag har gjort. Och för att vinna mästerskap, vilket jag också har gjort. Det har varit två fantastiska säsonger för mig. Så klart man ville ha gjort det bättre i Europa, men varje säsong har sina ups and downs.

Just europaspelet lämnar dock, trots allt, en viss bitsk eftersmak på guldförfriskningarna.

- Man känner press här i Malmö. Oavsett om det är första omgången eller den här. Men det är bra press och det är fantastiskt att spela under de här formerna, säger Christiansen och fortsätter:

- Det finns en speciell vinnarkultur här som jag känt från dag ett. Nu har vi två stjärnor på bröstet. Det är en sådan kultur där man har en positiv arrogans. Att man tror mycket på sig självt men jobbar stenhårt på planen. Det är sådant som vinner mästerskap.