Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rosengårds tränare Malin Levenstad. Arkivbild.

Drömlottning för LFC – värre för Rosengård

Oseedade Linköping fick en drömlottning mot Sparta Prag. Seedade Rosengård fick desto tuffare motstånd i Champions League. Rosengård ställs mot Chelsea.

Linköping är på väg mot sitt andra raka ligaguld i Sverige, och har goda chanser att avancera från åttondelsfinal i Champions League. LFC, som var i den oseedade lottningsgruppen, lottades mot Sparta Prag och undvek därmed klubbar som regerande CL-mästaren Lyon.

För svenska serietvåan Rosengård, som var seedat, väntar desto tuffare motstånd: Chelsea, med svenskorna Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson. London-klubben slog ut Fridolina Rolfös Bayern München i 16-delsfinal.

- Spännande, en kul lottning, säger Rosengårdstränaren Malin Levenstad.

- Vi ser fram emot matchen så klart, vi vet om att det kommer att bli tuffa matcher, herregud. Sett över säsongen har vi faktiskt presterat bättre mot bättre lag, så det känns hoppfullt.

TT: Ni kunde ha fått en enklare lottning eller?

- Haha, det kunde vi väl på pappret. Det är klart att det är ett bra lag.

TT: Vilka är favoriter?

- Det blir delat favoritskap. Det blev inte så tydligt favoritskap som det kan vara med seedade och oseedade lottningsgrupper. Utan det är väl betydligt mer jämnt än så. Vi ser det som en rolig utmaning.

Linköping och Rosengård inleder båda på bortaplan. Åttondelsfinalerna spelas 8/9 november och 15/16 november.