Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Drömläge för GLTK – chans på SM-final

Sista omgången av Elitserien – då har GLTK drömläge att nå klubbens andra SM-final på tre år.
En poäng borta mot KLTK och finalplatsen är säkrad.
– Vi sitter i en väldigt bra sits, säger tränare Jesper Brunström.

Final 2017. Trea 2018. Inför sista omgången av herrarnas elitserie 2019 har GLTK återigen chansen att nå en framskjuten placering.

Vid en poäng borta mot tabellfemman KLTK på fredagskvällen så är klubbens andra finalplats de tre senaste åren säkrad. Även en förlust kan räcka för att nå andraplatsen bakom Fair Play, men då är laget beroende av andra resultat.

– Vi sitter i en väldigt bra sits, säger GLTK:s tränare Jesper Brunström.

Vägen fram till sista omgången har varit närmast spikrak för göteborgarna.

Sex matcher har spelats i serien, fem av dem har vunnits. Enda förlusten kom mot laget som har vunnit fem raka SM-guld, Fair Play TK. Då blev det nederlag med 2–4. Malmö-laget är sedan tidigare också klart för årets final.

– Vi mötte Fair Play borta i final 2017 och förlorade. Det hade varit fantastiskt att kunna få chansen att komma tillbaka dit och trycka till dem där den här gången i stället.

För att få en chans till revansch krävs dock som sagt en poäng i sista grundserieomgången.

"Har gjort ett fantastiskt jobb"

GLTK hade samma utgångsläge inför avslutningen av serien i fjol, då lyckades man inte knyta ihop säcken utan fick se Upsala TK smita förbi och ta andraplatsen.

– Trots det måste jag ändå vara nöjd med läget vi har. På pappret är vi lite favoriter att nå final nu. Men det är klart att det är en tuff match som väntar mot KLTK (Kungliga Lawntennisklubben, som är från Stockholm).

Med tanke på historien, något som oroar att ni "bara" behöver en poäng och inte behöver jaga seger?

– Nej då, det är inget snack om att vi ska åka upp och vinna matchen. Det är bara det som finns för grabbarna.

Serien hittills, vad är nyckeln för att ni har gjort det så bra och fått den här fina chansen?

– Vi har alltid fått en bra start i alla matcher vi har spelat, det har varit viktigt. Markus Eriksson och Christian Samuelsson, som spelar vår förstadubbel, har varit obesegrade i år, vilket de var i fjol också. Och eftersom dubblarna (matcherna spelas i fyra singlar och två dubblar) spelas först så har det gjort att vi nästan alltid har haft minst 1–1 eller 2–0 att gå på inför singlarna. De har gjort ett fantastiskt jobb, säger Brunström och tillägger:

– Dessutom har vi en väldigt bra mix i laget också. Mackan Eriksson har massvis av erfarenhet från spel på touren och Davis Cup. Christian Samuelsson har svenskt rekord när han vann 14 sommar- och vintertourer i rad. Sedan har vi John Hallquist Lithén som vann både SM inne och ute och Båstad Tennis ute i år och som är en av de vassare juniorerna i landet. Och så får vi inte glömma årgångsvinet Niklas Timfjord som bara blir bättre och bättre för varje år. Så som sagt, vi har en väldigt fin blandning mellan erfarenhet och unga, hungriga juniorer som har gjort ett fantastiskt jobb.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.