Dortmunds Lukasz Piszczek, Pierre-Emerick Aubameyang, Christian Pulisic och Marco Reus hjälptes av ett massivt publikstöd mot Frankfurt.

Dortmund vann efter attentatet

|

Inte ens en vecka har gått sedan attentatet som skakade Dortmund på väg till Champions League-matchen mot Monaco. Men någon rädsla uppvisades inte i staden, när laget åter var tillbaka på Westfalenstadion.

Varenda en av de 81360 platserna på läktarna var fylld när Dortmund tog emot Eintracht Frankfurt.

- Vi hade ett gåshudsögonblick framför klacken. Vi försöker att prata mycket om attentatet för att bearbeta det och jag hoppas att det kommer bli lättare snabbt, säger lagkaptenen Marcel Schmelzer.

- Sett över 90 minuter var det lättare att spela i dag än i onsdags (då Champions League-kvarten spelades).

Isak på bänken

Marco Reus – tillbaka från start efter skada – gav hemmalaget en smakstart och satte bollen i mål redan i den andra minuten. Marco Fabian kvitterade för Frankfurt, men Sokratis Papastathopoulos och Pierre-Emerick Aubameyang såg till att Dortmund kunde ta en bekväm seger.

Alexander Isak fanns med på Dortmunds bänk, men fick inte komma in i spel.

Dortmund ligger fyra i tabellen och är en poäng bakom trean Hoffenheim i kampen om den sista direktplatsen till Champions League.

Aubameyang har nu gjort 26 mål och delar därmed skytteligaledningen med Bayern Münchens Robert Lewandowski, som missade sitt lags match mot Bayer Leverkusen på grund av avstängning.

Forsberg assistkung

Ligaledande Bayern lyckades utan sin polska stjärna inte göra mål och fick bara oavgjort, 0–0, men har ändå åtta poäng ner till tvåan Leipzig som slog Freiburg med 4–0.

Emil Forsberg spelade fram Yussuf Poulsen till ett av målen. Det var Forsbergs 17:e assist den här säsongen – vilket gör svensken till den ledande framspelaren i de fem största europeiska ligorna.