Jamaicalöparna (Carter till vänster) jublar efter att ha vunnit stafetten på 4x100 under friidrotts-VM 2015 i Peking.
Jamaicalöparna (Carter till vänster) jublar efter att ha vunnit stafetten på 4x100 under friidrotts-VM 2015 i Peking.

Dopningsskandal - Usain Bolt kan mista OS-guld

Sprintern Nesta Carter, landsman och lagkamrat till Usain Bolt, riskerar att stängas av för dopningsbrott i samband med OS i Peking 2008.

ANNONS
|

Carters dopningstest från OS i Peking 2008 har analyserats på nytt, och enligt källor till Reuters har man då funnit spår av den förbjudna substansen Metylhexanamin.

Carter tog, tillsammans med Usain Bolt, Asafa Powell och Michael Frater, guld på 4x100 meter i Peking-OS på vad som då var en ny världsrekord-tid. Om Carter stängs av kan det jamaicanska stafettlaget förlora guldmedaljen.

Carter var också med och försvarade guldet på nytt världsrekord fyra år seanre och har tre VM-guld i stafettt i bagaget.

Varken Carter, hans agent eller Jamaicas olympiska kommitté vill kommentera uppgifterna.

Över 30 OS-deltagare har fastnat i dopningstestersedan IOKbörjade analysera prover från Peking-OS 2008 på nytt. Gällande många av de namn som hittills har släppts så har det rört sig om ryska idrottare.

ANNONS

Carter riskerarallt ifrån en varning till 18 månaders avstängning om han fälls. Skulle Jamaica bli av med OS-guldet från 2008 så tillfaller vinsten Trinidad och Tobago.

ANNONS