Dopningsskandal skakar skidskytte-VM

ANNONS
|

Strax innan premiären av skidskytte VM i österrikiskaHochfilzen skakas mästerskapet av en misstänkt dopningsskandal.

Under onsdagskvällen utförde polis en razzia mot det hotell där Kazakstans landslag bor.

– Vi hittade olika mediciner och produkter på rummen, men våra efterforskningar är inte över, säger en talesperson för polisen, säger en talesperson för polisen enligt VG.

I dag startar mästerskapet med mixed stafett och där kommer Kazakstan att ställa upp, men det Internationella skidskytteförbundets, IBU, har redan agerat efter polisens tillslag.

– Vi har valt att dopingkontrollera hela kazakiska landslaget och inväntar resultaten av dessa tester, säger IBU:s generalsekreterare Nicole Resch.

ANNONS

– I dag finns inget bevis på förbjudna substanser eller dopning. Det är under utredning i nuläget. Men vi i Internationella skidskytteförbundet (IBU) samarbetar med polisen i detta, säger Olle Dahlin, som är vicepresident i IBU och ordförande i svenska skidskytteförbundet, till TT.

Då inga provresultat har kommit tillbaka ännu kommer de kazakiska åkarna att få starta i mixedstafetten, som inleds i eftermiddag.

– I nuläget finns det inget underlag att stänga av några åkare, säger Dahlin.

TT: Tycker du att de borde visa "god ton" och inte starta?

– Vi är ju tvungna att följa de spelregler som finns, därför har de rätt att starta i nuläget. Jag hade varit förvånad om de inte gjorde det.

ANNONS