'Dopningsläkaren' Mark Schmidt, mitten, överklagar fängelsedomen. Arkivbild.
"Dopningsläkaren" Mark Schmidt, mitten, överklagar fängelsedomen. Arkivbild. Bild: Peter Kneffel/AP/TT

"Dopningsläkaren" överklagar fängelsedomen

Mark Schmidt – huvudpersonen i dopningsskandalen under skid-VM 2019 – dömdes till fängelse i fyra år och tio månader. Nu väljer den tyske läkaren att överklaga domen.

ANNONS

Därmed kommer målet till en högre instans i det tyska rättsväsendet, och enligt tyska nyhetsbyrån DPA ska det nu tas upp i domstol i Karlsruhe.

Mark Schmidt, som tidigare erkänt att han sysslat med systematisk dopning, åtalades för att ha hjälpt 23 skidåkare och cyklister från åtta nationer att bloddopa sig mellan 2012 och 2019.

Två av Schmidts medhjälpare dömdes till villkorlig dom på två år och fyra månader respektive ett år och fyra månader. För de övriga två blev det böter.

– Jag tog fel väg, allt är mitt fel. Jag är väldigt ledsen för att jag drog in de andra fyra i det, sade Schmidt enligt AFP under den tidigare rättegången i München.

ANNONS

Dopningsskandalen avslöjades när österrikisk polis gjorde en razzia under skid-VM i Seefeld 2019.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS