Dajana Jastremska. Arkivbild.
Dajana Jastremska. Arkivbild. Bild: Frank Franklin II/AP/TT

Dopningsfall snabbprövas inför Australian Open

ANNONS

Hoppet om Australian Open är inte helt ute för den ukrainska tennisstjärnan Dajana Jestremska. 20-åringen, rankad 29:a i världen, ska få sitt dopningsfall prövat av idrottens skiljedomstol Cas.

Jestramska stängdes av i början av året efter ett positivt dopningsprov. Hon hävdar själv att provet måste ha kontaminerats och har bett Internationella tennisförbundet (ITF) att lyfta avstängningen, utan att få gehör.

Men beskedet från Cas ger henne en öppning till Australian Open. Ukrainskan är redan i Melbourne och förbereder sig inför grand slam-turneringen och Cas skriver i ett uttalande att man kommer hantera ärendet snabbt, och ge besked senast den 3 februari.

ANNONS

Turneringen inleds den 8 februari.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS