Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Donald Trumps ilska efter golfens markering

Två av golfens stora organisationer har fråntagit Donald Trump möjligheten att anordna stortävlingar. Detta är den avgående presidenten inte glad över, rapporterar New York Times reporter Maggie Haberman på Twitter.

Det var under söndagen som PGA-touren fråntog Donald Trumps bana Trump national golf club i Bedminster värdskapet för stortävlingen PGA Championship. Detta efter att PGA ville markera att de inte vill förknippas med den avgående presidenten efter förra veckans händelser i huvudstaden Washington när Trumpanhängare stormade Kapitolium – den amerikanska kongressen.

– Vi har ansvar gentemot våra medlemmar, sporten och vårt varumärke. Hur förvaltar vi det bäst? Vår känsla efter det tragiska som inträffade i onsdags är att vi inte längre kan vara kvar på Bedminster. Skadan hade varit omöjlig att reparera. Det enda rimliga var att lämna, sa PGA-chefen Seth Waugh när han intervjuades av AP efter att de fråntagit Trumps bana värdskapet.

LÄS MER: PGA-mästerskapet flyttas från Trumps bana

”Kommer inte återvända”

På måndagen kom även ett meddelande från The Royal & Ancient, organisationen som svarar för golfens regelverk i Europa och arrangerar British Open, också en av världens allra största tävlingar. I det meddelandet stod det också att ”The Open” inte kommer att komma tillbaka till Trumpägda banan Turnberry under den närmsta framtiden.

– Vi planerade inte att hålla några av våra tävlingar på Turnberry och kommer inte att göra det inom en överskådlig framtid, säger organisationens vd Martin Slumbers och fortsätter:

– Vi kommer inte att återvända innan vi är övertygade om att fokus kommer att vara på tävlingen, spelarna och banan själv, och vi tror inte att det är möjligt under rådande omständigheter.

LÄS MER: NFL-legendaren tackar nej till Trumps medalj

Donald Trump har inte gjort något uttalande om dessa markeringar ännu men enligt en källa till New York Times reporter Maggie Haberman är han ”rasande” efter besluten som fattats som fråntagit honom möjligheten att arrangera golftävlingarna.

”Han är arg över anklagelserna, säger folk som har pratat med honom”, skriver Haberman på Twitter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.