LeBron James var frustrerad i Los Angeles Lakers förlustmatch mot Oklahoma City Thunder.
LeBron James var frustrerad i Los Angeles Lakers förlustmatch mot Oklahoma City Thunder. Bild: Kevin C Cox/AP/TT

Donald Trump och LeBron James ordkrig om NBA:s knäprotester

Donald Trump stänger av tv:n när NBA-spelarna knäböjer under den amerikanska nationalsången. Los Angels Lakers storstjärna LeBron James är inte ledsen över att tappa USA:s president som tittare.
– Vi kunde inte ha brytt oss mindre, säger han.

ANNONS
|

Sedan den nordamerikanska basketligan NBA återupptogs för en vecka sedan har majoriteten av lagens spelare knäböjt när den amerikanska nationalsången spelas före matcherna. Anledningen är att uppmärksamma sociala orättvisor, förtryck och polisvåld mot svarta.

I en intervju med Fox News kritiserar USA:s president Donald Trump beteendet.

– Jag tycker att det är skamligt. Vi arbetar tillsammans med NBA och har jobbat väldigt hårt för att de ska kunna öppna upp (i coronapandemin). Och nu ser jag dem knäböja under nationalsången, det är inte acceptabelt för mig, säger Trump och fortsätter:

– När jag ser människor knäböja, och visar respektlöshet mot vår flagga och nationalsång, stänger jag personligen av tv:n.

ANNONS

Los Angeles Lakers storstjärna Lebron James fick frågor om Trumps åsikter efter förlustmatchen mot Oklahoma City Thunder (86–105) i NBA-bubblan på Disney World utanför Orlando, Florida.

– Jag tror inte att basketen är ledsna över att tappa honom som tittare, säger James och fortsätter:

– Matchen kommer att fortsätta utan att han tittar. Jag kan sitta här och prata för alla oss som älskar basket när jag säger: Vi kunde inte ha brytt oss mindre.

USA:s president Donald Trump tittar inte på NBA-matcher där spelare knäböjer under nationalsången. Arkivbild.
USA:s president Donald Trump tittar inte på NBA-matcher där spelare knäböjer under nationalsången. Arkivbild. Bild: Andrew Harnik/AP/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS