Bostons tränare Bruce Cassidy var inte helt nöjd med domarinsatsen i match fem i Stanley Cup-finalen.
Bostons tränare Bruce Cassidy var inte helt nöjd med domarinsatsen i match fem i Stanley Cup-finalen.

Domarilska i Boston: "Allt har förändrats"

Det såg ut som en klar utvisning på en St Louis-spelare. Men domaren friade – och St Louis gjorde mål och vann. Efter Stanley Cup-finalens femte match var Bostons tränare, Bruce Cassidy, inte nådig i sin domarkritik.

ANNONS
|

Det var allt annat än muntra miner när domarinsatsen kom på tal på presskonferensen efter den femte finalmatchen i Stanley Cup.

En till synes tydlig fällning med benet (en så kallad slew foot) från St Louis-centern Tyler Bozak skickade Bostons Noel Acciari i isen momentet innan matchens avgörande.

Stor irritation

David Perron satte sedan 2–0 strax efter att domaren valt att fria förseelsen, något som ledde till stor irritation bland Bostons hemmafans – och inte minst från organisationens ordförande, Cam Neely, som på reprisbilderna syntes kasta en vattenflaska med full kraft i frustration.

ANNONS

- Det är sådana tacklingar som vi vill få bort från sporten, eller hur? Det är det jag har hört i alla fall. Domarna missade uppenbarligen ett par stycken i kväll. Men det är en snabb sport, säger Bostons tränare Bruce Cassidy och fortsätter:

- Man tror på domarna på den här nivån eftersom de har förtjänat rätten att vara här och de borde vara bäst. Men efter match tre, efter att klagomål från motståndarna, så känns det som att allt har förändrats.

Klara sig utan

Enligt Cassidy så är det möjligt att Boston nu får klara sig utan Noel Acciari i resten av finalserien efter Bozaks tilltag.

- Det händer precis framför domaren. Det är en slew foot. Den killen är borta efter det, möjligtvis med en hjärnskakning. Det hade en stor inverkan på matchen.

ANNONS

St Louis är nu bara en match från att vinna Stanley Cup för fösta gången. Matchen slutade 1–2, vilket innebär att laget har chansen att avgöra finalserien på hemmaplan natten mot måndag, svensk tid.

TT

ANNONS