Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Domare attackerad under ungdomsmatch

En fotbollsdomare blev under söndagen attackerad under en pojkmatch för 15-åringar. Domaren tvingades avbryta matchen och tvingades senare uppsöka sjukhus för sina skador.

Det var när hemmalaget gjort 4-2 som bägaren rann över för en spelare.

– Spelaren blev förbannad, jagade domaren och skrek en massa otrevligheter. Sedan knuffade han domaren, säger Bengt Alderin, återbudsansvarig för domarna i Kungsbacka, till Kungsbacka-Posten.

Ferenc Damasti, ordförande för Kungsbacka domarklubb berättar för GP att domaren ska ha fått ett så hårt slag mot bröstet så att han var tvungen att uppsöka sjukhus för sina smärtor.

– Det visade sig inte vara någon större fara, men han har fortfarande ont och chocken kan ju komma senare.

Den 15-åriga pojken fick sedan rött kort och blev stoppad av en annan spelare i motståndarlaget till att fortsätta attacken. Domaren ska sedan ha känt sig så pass hotad att han blåste av matchen. 

– Det tycker jag definitivt att han gjorde rätt i. Det hade jag också gjort. Ledarna för det lag pojken tillhörde verkar inte riktigt ha koll på sina pojkar tycker jag, säger Ferenc Damasti.

Vill inte uttala sig

Den attackerade domaren ska ha varit ny i sin roll och får nu stöttning från Hallands fotbollsförbund. GP har varit i kontakt med domaren, som inte vill uttala sig förrän Hallands fotbollsförbund har tagit ställning angående händelsen.

– Vi får se vad som händer nu. Men när det gäller domaren så tvivlar jag på att han kommer att fortsätta döma efter detta. Han lät tveksam när jag frågade han om det, säger Ferenc Damasti.

"Så gör man bara inte" 

Bortalagets klubbordförande berättar att han aldrig har upplevt en liknande händelse på planen under sina 38 år som ungdomsledare. 

– Vår kille blev provocerad av en motståndare, domaren kom emellan och fick en knuff. Allt gick så fort men vi samlade killarna på bänken direkt och sa till om att så gör man bara inte.

– Det här beteendet är absolut förbjudet. Vi står inte bakom detta som förening och tolererar det inte på något sätt, fortsätter han.

Innan matchen var han tveksam till domarens förmåga att döma matchen rättvist. 

– Något sånt här ska ändå inte behöva hända. Domaren gjorde rätt som avbröt matchen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.