Målskytten Kerim Mrabti och Magnus Eriksson firar segern mot IFK Norrköping.
Målskytten Kerim Mrabti och Magnus Eriksson firar segern mot IFK Norrköping.

Djurgården väl rustat inför höstspurten

Malmö FF stormar fram mot SM-guldet. Men vilken klubb blir tvåa? Den frågan lär hålla spänningen vid liv i toppen när allsvenskan går in i sitt avgörande skede. Just nu är det knapp fördel Djurgården.

ANNONS
|

Det är elva omgångar kvar och 33 poäng att spela om men det ska mycket till för att Malmö FF ska tappa sitt stora (13 poäng) försprång.

Allt annat än ett nytt SM-guld till skåningarna är en jättesensation.

Hårdsatsande Djurgården spelade förmodligen bort sin chans att utmana MFF i och med uddamålsförlusten hemma mot mesta mästarna i förra omgången.

Men kampen om att komma tvåa är nog så viktig.

Kerim Mrabtis nick på Kim Källströms frispark mot IFK Norrköping på Östgötaporten var matchens enda mål och det förde Djurgården förbi både AIK (en poäng mer) och Sirius (bättre målskillnad).

ANNONS

Nu handlar det om att behålla andraplatsen – och enligt Melkemichel har klubben krattat för sig i manegen inför sensommarens och höstens spurt.

Förtjänade flyt

- Det är viktigt att vi visar att vi kan vinna mot toppkonkurrenterna. Trots att vi inte fick något med oss mot Malmö gav det oss råg i ryggen. Vi spelade till och med bättre mot Malmö, men det var också bra i många delar mot Norrköping och vi fick lite flyt med oss. Vi jobbade hårt och förtjänade det, säger Melkemichel som tyckte att slutskedet blev onödigt spännande.

- Med de chanser vi hade borde vi ha dödat matchen tidigare.

Inhopparen Aliou Badji brände ett jätteläge sedan han fått bollen till skänks av Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson, men i stället för att lugnt placera in 2–0 prickade han Linus Wahlqvist på mållinjen.

ANNONS

Det som oroar Özcan Melkemichel är unge högerbacken Felix Beijmos befarade knäskada. Beijmo fick Jon Gudni Fjoluson hela kroppstyngd över ena benet i matchens slutskede och bars ut på bår. Vidare undersökningar får avgöra hur allvarlig skadan är, men vill det sig illa spelar han inte mer i år.

"Ser inte bra ut"

- Det ser inte bra ut och är han illa skadad så är det lite tunt defensivt i och med att Jonas Olsson har sina ljumskproblem. Vi har några alternativ men inte så många, säger Melkemichel.

Han vågar inte räkna med mittbacken Olsson redan i nästa match, mot Halmstad.

- Det kan vara så att han är aktuell, men vi kan också vila honom eftersom det är AIK i matchen efter. Båda är viktiga matcher. Kan han spela vi honom, kan han inte riskerar vi inte något, säger Melkemichel.

ANNONS

Veteranmålvakten Andreas Isaksson klev av i halvtid med känningar i ena lårmuskeln. Ersättaren Tommi Vaihos räddningar i andra halvlek var betydande bidrag till trepoängaren.

- "Isak" kunde ha spelat tejpad, men vi ville inte ta några risker, säger Melkemichel.

TT

ANNONS