Djurgården kvitterade tre gånger: "Ska vara nöjda"

Hård, emellanåt ful – och den typ av spelare alla vill ha i sitt lag men inte vill möta. Det är Magnus Eriksson. I en ytterst händelserik match var han i händelsernas centrum när Djurgården och IFK Norrköping spelade 3–3.

ANNONS

Erikssons två kvitteringar och framspelningen till den tredje räddade en poäng åt Djurgården i en av säsongens hittills mest underhållande matcher.

Nu toppar han skytteligan på fem mål.

- Vi ska givetvis vara nöjda med en poäng, trots att vi radar upp chanser. Det är en böljande match, inte i varje omgång en match slutar 3–3 i fotbollsallsvenskan. På det sättet var det en konstig match, men vi reser oss och får en poäng, säger Eriksson.

Telo kritisk

Men i Norrköping var ilskan stor. I förspelet till Erikssons 2–2 mål fanns en sen tackling av djurgårdaren på IFK Norrköpings vänsterback Christopher Telo.

ANNONS

- Jag får en jättesen tackling. Han (assisterande domaren) står en halvmeter ifrån, hör mitt skrik, ser situationen, men väljer att inte döma. Jag vet inte om det beror på att han har ett hav av människor omkring sig. Det är klart att domaren har press på sig, men det måste han klara, säger Telo.

Han går så långt som till att hävda att hans lag får en del domslut emot sig för att klubben är från landsorten.

- Jag tycker det är solklart under hela matchen. När det är 50-50-dueller så får vi domsluten emot oss. Jag är jävligt trött på att bli missgynnad över att vi inte är en Stockholmsklubb eller heter Malmö FF.

Tre drömmål

Eriksson skakar på huvudet åt incidenten med Telo.

- Det känns som om den situationen var långt innan målet. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag undrar hur många jack jag har efter 90 minuter? Det är sånt som händer på en fotbollsplan, säger Eriksson.

Det hände rätt mycket på planen på måndagskvällen.

IFK Norrköping bjöd på tre drömmål.

+ Det första av Telo redan efter fem minuter, ett tungt distanskott som gick in via ribban.

+ Det andra av Niclas Eliasson. Han knorrade med vänstern in 1–2 på en frispark från 25 meter, utom räckhåll för Andreas Isaksson.

ANNONS

+ Det tredje var det vackraste. Islänningen Gudmundur Thórarinsson, ny för året från norska Rosenborg, fick perfekt träff på halvvolley. Det som han trodde var segermålet damp ned bakom Isaksson i sista ordinarie matchminuten.

- Det hade varit en riktigt fin känsla efter en tid med skador, men det är frustrerande att vi inte åker härifrån med tre poäng, säger han.

Men Djurgården kvitterade en tredje och sista gång.

I ett sista desperat anfall spelade Magnus Eriksson fram Tinotenda Kadewere vars skott ändrade riktning på Norrköpings mittback Jon Gudni Fjoluson.

Melkemichel lättad

- Vi fortsätter att jobba och får väldigt välförtjänt in kvitteringen. Sett över 90 minuter tycker jag att vi är det bättre laget, säger tränaren Özcan Melkemichel.

Norrköpings U21-landslagsman Linus Wahlqvist, högaktuell för EM-slutspelet i Polen i sommar, tvingades kliva av redan efter en kvart på grund av stukad fot.

Men han räknar med att spela i nästa omgång mot Gif Sundsvall.

Det gör inte Kim Källström. Han missar Djurgårdens möte med Örebro. Redan efter sex matcher är mittfältsveteranen uppe i tre varningar och är avstängd.

TT

ANNONS