Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgårdens Kevin Walker i kamp med AIK:s Stefan Ishizaki.

Djurgården skakade inte av sig derbyspöket

Snart sex år utan ett vinst i ett klassiskt Stockholmsderby. För Djurgården förlängdes den dystra sviten med 0–1-förlusten mot AIK.

På förhand såg många djurgårdssupportrar detta som ett av de bästa lägena någonsin att ta en derbyseger – något Djurgården inte gjort sedan den 19 september 2011.

AIK kom skandalskakat till matchen, dessutom med viktiga spelare avstängda. Och därtill har Djurgården ett starkare lag än på länge och positiv vind i ryggen.

Det var också hemmalaget som dominerade spelet på Tele 2 Arena. Men som vanligt var det AIK som vann, efter mål av Simon Thern i den 20:e minuten.

Forcerade

- Jag tycker att vi har mött bättre AIK än vi gör i dag, och det borde vi ha kunnat utnyttja, säger Kevin Walker.

- Man har haft derbyn där man kanske känner att man har varit det sämre laget, men det var absolut inte den känslan i dag. Då är det ännu surare med en förlust.

Tränaren Özcan Melkemichel håller med.

- Jag tycker inte att vi förtjänar att förlora den här matchen, men i slutändan gör vi det, säger han.

- Vi spelar lite mer fotboll i första halvlek än i andra. Vi kommer till några farligheter, Gustav Engvall kommer till lägen som han hade kunnat ha gjort bättre. Vi gör en slutforcering där vi lyfter upp Jonas Olsson, byter in Haruna Garba. Men det gick inte.

Nytt derby snart

Nästa chans för Djurgården att vinna ett derby kommer dock snabbt. Redan nästa söndag ställs blåränderna mot Hammarby på den gemensamma arenan i den sista matchen inför juniuppehållet.

- Vi har två viktiga matcher som kommer här, säger Özkan Melkemichel, som innan dess ställs mot sitt tidigare lag AFC Eskilstuna.

AIK klättrar i och med segern om Djurgården, och Sirius, upp till fjärde plats i tabellen. Djurgården är dock bara två poäng bakom, nu på sjätte plats.