Djurgården på rätt sida strecket

ANNONS
|

Streck- och straffdramatiken var total när Djurgården besegrade Modo med 2-1 efter straffläggning.

Nu väntar en oviss slutomgång där Djurgården har fördel gentemot Linköping i kampen om att undvika kvalserien.

Modo har en poäng upp till Växjö som innehar den åttonde slutspelsplatsen.

Det märktes att det var två lag i poängbehov som möttes i lördagens ishockeymatch på Hovet. Spelet präglades av slarv och obeslutsamhet.

Ett undantag kom 3.04 in i första perioden när Niklas Sundström stötte in 1-0 till Modo framspelad av kedjekamraten Per-Åge Skröder.

Djurgården skapade fler chanser och med Modoforwarden Dick Axelsson utvisad sköt Daniel Tjärnqvist 1-1 efter 17.25, assisterad av backkollegan Andreas Holmqvist och lillebrodern Mathias.

ANNONS

Trots oorganiserat spel skapade båda lagen ett flertal chanser att göra 2-1, men matchen gick till förlängning som även den slutade mållös.

Jublet var öronbedövande när Djurgårdens Patrick Cehlin avgjorde i tredje straffomgången med ett snärtigt skott som ställde Anton Forsberg som kom in i Modos mål inför straffläggningen i stället för Mikael Tellqvist.

Djurgården tog därmed sin fjärde seger på de fem senaste matcherna och är en poäng före Linköping inför tisdagens avslutning där Djurgården möter HV 71 i Jönköping. Modo avslutar hemma mot Linköping.

ANNONS