Djurgården hade lekstuga mot Sundsvall och Magnus Eriksson lekte bäst. 5–0-seger och skytteligaledning för Eriksson.

Djurgården krossade Sundsvall

Ska man befästa en andraplats inför ett landslagsuppehåll kan man lika gärna 5–0-befästa den ordentligt. Djurgården pulveriserade Gif Sundsvall på bortaplan – och Magnus Eriksson gick upp i ensam skytteligaledning.

|

Hemmalaget kom till söndagens match på Idrottsparken som hela seriens formstarkaste lag och under en fin matchinledning lyckades David Batanero faktiskt överglänsa självaste Kim Källström i kampen om att vara innermittfältets mest spelförande vänsterfot.

Skoningslös effektivitet

Men efter en fin inledande kvart var det slut på det roliga för medelpadingarna.

För medan Gif Sundsvall är seriens klart ineffektivaste lag är det bara Malmö FF som gjort fler mål än tabelltvåan Djurgården – och det syntes efter tjugo minuters spel.

Tino Kadewere, som fick chansen intill Magnus Eriksson på topp, var först klinisk när bollen dök upp efter en tilltrasslad situation och bara tre minuter senare var det dags igen, då Eriksson enkelt tilläts springa in 2–0 bakom ett passivt Gif-försvar.

Pang-pang. En första dubbelstöt var utdelad.

- Vi gör mål på våra chanser i första, summerar Eriksson som var nöjd med samspelet med just Tino Kadewere på topp, i Kerim Mrabtis frånvaro.

- Han växer in i det. Det var en bra insats från honom. Han gör en jättefin match.

Ny dubbelstöt från Dif

Djurgårdens högermittfältare gick i och med 2–0-målet upp i ensam skytteligaledning, men varken han eller Djurgården var nöjt för dagen.

Direkt i den andra halvleken sattes nämligen en ny dubbelstöt in från gästerna. Bara drygt fyrtio sekunder hade gått när Gustav Engvall serverade en framstormande Felix Beijmo 3–0-målet och bara tre minuter senare ordnade Magnus Eriksson fram en straff som han själv slog i mål.

Från 2–0 till 4–0 på några få minuter. Pang-pang igen.

- Vi sa i halvtid att vi skulle gå ut och döda matchen så fort som möjligt och det känns som att vi hade kunnat göra både ett och två till mål under första tio där. Där var de inte starka och med den offensiven vi har så blir det svårt för dem, säger Eriksson.

- De klappar ju ihop också, summerar skyttekungen.

Jesper Karlström bankade upp 5–0 i krysset med tio minuter kvar, men viktigare för serietabellen var att Malmö FF samtidigt vann hemma mot Halmstad. Det betyder att gulddrömmarna i princip är släckta för Djurgården med fyra omgångar kvar.

- Hur surt det än är så har ju Malmö alldeles för mycket poäng. Så länge det finns en chans kommer vi alltid gå för det, men ska man vara realist så är det klart att vi får sikta på att komma tvåa, säger Eriksson.