Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rikard Grönborg har med åtta Djurgårdsspelare i sin trupp till Channel One Cup.

Djurgården dominerar ny Tre Kronor-trupp

Åtta Djurgårdsspelare. Tio Karjaladebutanter av elva som får chansen igen. Och tre nya debutanter på det. Det är siffrorna som präglar Tre Kronors trupp till Channel One Cup.

Åtta spelare från Djurgården får chansen i Rikard Grönborgs trupp till Channel One Cup i Moskva.

Bland annat är backarna Tom Nilsson och Jesper Pettersson tillbaka i Tre Kronor. Dessutom finns målvakten Adam Reideborn, som ryktades få chansen redan i Karjala Cup senast, nu med i truppen.

Ett tecken på att just Stockholmslaget har imponerat extra på förbundskapten Grönborg i SHL-spelet?

– Nej, det är att Djurgården har gjort en medveten satsning med många svenskar. Det är en orsak. De är helt enkelt i bra ålder och killar med bra internationell erfarenhet. Vi har inte titta på var de kommer i från, säger Grönborg efter att ha presenterat truppen, säger Rikard Grönborg till TT.

Nya chanser

Av de elva som debuterade i Tre Kronor förra samlingen får en majoritet chansen igen. Lukas Bengtsson, Lars Johansson, Jesper Sellgren, Viktor Lööv, Joel Persson, Jakob Lilja, Anton Wedin, Linus Johansson, Linus Fröberg och Jonathan Davidsson är alla med från debutantgänget senast.

Det tyder på att du var nöjd med det du fick se i Karjalaturneringen?

– Det fanns många bra sekvenser. Samtidigt måste man ge spelarna chansen mer än en gång. Det tar några samlingar innan man äger tröjan fullt ut.

"Inte omöjligt"

Den sistnämnde i gänget, Jonathan Davidsson, får dessutom sällskap av brorsan Marcus, som nu också får debutera i A-landslaget.

Det är inte helt otänkbart att de får spela tillsammans också.

– De kört ju bra ihop i Djurgården så det är inte omöjligt. Men vi kommer nog kasta runt lite också.

Förutom Marcus Davidsson får även Brynäsduon Jesper Boqvist och Joel Kellman för första gången chansen i en Tre Kronor-trupp.

– En jävligt bra trupp, säger Grönborg som tagit ut den.