Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgården fick jubla åt decembers första trepoängare.

Djurgården bröt dyster trend

Djurgården avslutade en mörk december med månadens första trepoängare. Brendan Shinnimin, Växjös hattrickhjälte senast, fick en helt annan roll nu då hans sena utvisning blev avgörande.

Djurgården kom till årets sista match, hemma mot Växjö, som ett formsvagt lag. Under december hade det på de tidigare sju matcherna endast blivit två segrar, och ingen av dem var fullpoängare.

Målskyttet har dessutom inte varit lagets främsta egenskap då det på de tre senaste matcherna, som laget förlorat, bara blivit tre mål framåt.

Måste fixa tänderna

När Jonathan Davidsson tog chansen i spel fem mot tre i första perioden, och skickade in en kvittering till 1–1 gladdes han därför lite extra.

Det hade heller inte gått en särskilt lång stund sedan hans brorsa Marcus Davidsson satt upp klubban i munnen på honom – något som Austin Ortega i Växjö visades ut för.

- Jag hade precis fått smällen i munnen och så fick vi ett fem mot tre-läge. Då ville jag bara ut och ta vara på det, säger Davidsson.

TT: Har din bror sagt något?

- Hehe, nä han har inte bett om ursäkt. Men jag får fixa tänderna i veckan. De är lite avkapade.

Efter en mållös mittenperiod fick Växjö en drömstart på den avslutande perioden när Erik Josefsson gjorde 2–1 från nära håll redan efter knappt två minuter.

Jonathan Davidsson var dock inte klar i offensiven. Med en läcker backhandpass serverade han pucken till brorsan Marcus som satte kvitteringen till 2–2 i öppet mål vid bortre stolpen.

Shinnimin rasande

Växjös hattrickhjälte från senaste matchen och segern mot Mora, Brendan Shinnimin, fick sedan en helt annan roll i mötet med Djurgården.

Med fyra minuter kvar av matchen åkte han först på en tvåminutare i offensiv zon efter att ha träffat en spelare i ansiktet med klubban. När han sedan rasande slog klubban i sargen fick han ytterligare två minuter för osportsligt uppträdande vilket gav Djurgården chansen att spela resten av matchen i powerplay.

Dick Axelsson tackade för möjligheten och satte avgörande 3–2 med drygt minuten kvar. Jakob Lilja fastställde sedan slutresultatet 4–2 i öppen kasse.

Slutskedet av matchen irriterade Växjötränaren Sam Hallam, som tyckte domaren hade dålig känsla.

- Har man tagit en jäkligt tuff tvåa med så kort tid kvar behöver man inte slänga på en tvåa till. Det är inte dåligt språk, det är en klubba i sargen efter en tveksamt dömd utvisning. Det känns tufft, säger han och vill inte lägga någon större skuld på Shinnimin.

- Han är en fantastisk lojal, vänlig och underbar människa som spelar med fullt hjärta precis hela tiden. Ibland går det lite över styr men vi vinner mycket mer på honom än vi förlorar.

För Djurgårdens del kunde året inte ha slutat bättre. Decembers första trepoängare betyder mycket, menar Jonathan Davidsson.

- Det betyder otroligt mycket. Vi har haft det lite struligt och inte vunnit på länge, men jag kände redan vid första bytet, redan när jag vaknade, att det var annorlunda i dag. Man brukar ha sånt på känn. Man är pigg, man har sovit gott och så hör man med de andra och de har också gjort det. Då vet man.