Linköpings Joe Whitney mot Djurgårdens målvakt Adam Reideborn samt Linus Hultström (33) och Robin Norell (56) i en av många tilltrasslade situationer runt målgårdarna på Hovet.

Djurgården upp i topp efter dubbel mot LHC

Fem av sex möjliga Stockholmspoäng mot toppkonkurrenten Linköping – det gav en ny serieledare i SHL. Djurgården går upp i topp efter 2–1-segern hemma på Hovet.

|

Rond ett i tisdags mellan de två topplagen Djurgården och Linköping slutade med en straffläggningsseger för Stockholmslaget i Cloetta Center.

På Hovet i Stockholm var det under torsdagen dags för rond två mellan tvåan och trean i SHL-tabellen – och det var hemmalaget som tog kommandot.

I definitionen av en stökig situation framför Linköpingsmålet så studsade pucken på diverse skridskor och klubbor innan Linus Hultström till slut, med fyra LHC-spelare och en målvakts liggandes i närområdet, kunde vräka in 1–0 med 18.11 på matchuret.

- Det gäller att fullfölja varje situation. Skönt att sätta dit en sådan också, säger Hultström till C More om sitt mindre estetiskt tilltalande hockeymål.

"Inte riktigt där"

På tal om vältrafikerade målgårdar så fanns det en del av den varan i första perioden. Både en och två gånger behövde domaren åka ut och kika video efter tilltrasslade situationer och puckar som dansat förrädiskt på mållinjer.

Både en och två gånger föll dock domen att inget mål hade gjorts.

Inga mål föll heller i en svängig och fartfylld andraperiod, trots ett ganska massivt tryck från hemmalaget.

Gästande Linköping kunde vara nöjt med att underläget inte hade utökats – men inte mycket mer än så.

- Vi är inte riktigt där. De flyttar pucken från sida till sida i anfallszon, säger LHC:s Adam Brodecki till C More.

Reducerade förgäves

Det blev inte mycket roligare för östgötarna i period tre. För med tio minuter kvar av ordinarie tid hittade Daniel Brodin ett 2–0-mål. Tjusigt var det dessutom när han efter några snabba och nätta puckförflyttningar snärtade in ett långskott i nättaket. Ett mål som var Brodins nionde för säsongen, vilket gav honom en ensam skytteligaledning i SHL.

Med 42,4 sekunder kvar av matchen hittade LHC en reducering genom Derek Roy. Men då var det redan försent.

Därmed är Djurgården ny serieledare i SHL. Och Linköpings förlustsvit nu fyra matcher lång.

- Det går fort. Det är lite jobbiga förluster också, säger Linköpingstränaren Tommy Jonsson till C More.