Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Djokovics svar på kritiken: ”Skulle göra om det”

När tävling efter tävling ställdes in på grund av coronaviruset valde Novak Djokovic att anordna en egen tävling. Något som ledde till att viruset spreds – något han idag dock inte ångrar.
– Om jag fick chansen, skulle jag göra om det, säger han.

När coronaviruset spred sig över världen ställdes mängder med evenemang, tävlingar och turneringar in. Något som givetvis även drabbade tennisen som fick ställa in sina tävlingar.

Men världsettan, Novak Djokovic ville inte vänta på att få tävla.

LÄS MER: Så lyckades Blåvitt värva hem Pontus Wernbloom

Istället valde den serbiske stjärnan att anordna en egen turnering. En turnering som spelades i Kroatien och Serbien. En turnering där publik var tillåten att vara på plats och tennisstjärnorna som deltog festade tillsammans efter tävlingarna.

LÄS MER: Sebastian Eriksson om helvetet i Italien och framtidstankarna

Den turneringen och den idén från Novak Djokovic ledde till en massiv storm av kritik mot honom. Flera andra tennisspelare däribland Nicolas Kyrgios gick ut och kritiserade Djokovic.

”Korkat att gå vidare med turneringen. Det här är vad som händer när man bortser från alla protokoll. Detta är inte ett skämt”, skrev han på Twitter.

Det skulle visa sig att fyra av spelarna i turneringen, däribland Novak Djokovic själv skulle testa positivt för viruset efter tävlingarna.

– Jag vet att avsikterna med turneringen var korrekta. Och om jag hade chansen att arrangera Adria Tour igen skulle jag göra det, säger Novak Djokovic till New York Times.

LÄS MER: Trots tunga Gais-starten – radarparet vacklar inte

– Jag tycker helt ärligt att jag inte har gjort någonting dåligt. Jag tycker synd om dem som blev smittade vid turneringen. Om jag känner skuld för dem som blev smittade i Serbien och Kroatien efter det? Självklart inte. Hur kan allting skyllas på en individ?

US Open ska avgöras i New York i slutet av augusti. Då dyker Novak Djokovic upp men flera andra stjärnor, bland annat världstvåan Rafael Nadal har valt att inte ställa upp just på grund av coronaviruset.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.