Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Djokovic smittad av coronaviruset

Novak Djokovic, världsetta i tennis anordnade en egen turnering i Serbien. Då smittades tre andra spelare. Nu visar det sig att även Djokovic själv testat positivt för viruset.
– Mitt test var positivt, säger han i ett uttalande.

– Runt 100 personer testades och nyheterna om att några av dem var positiva slog mig hårt, särskilt gällande min barndomsvän Borna Coric. Vi hoppas att alla får en snabb och smärtfri återhämtning, säger Djordje Djokovic, bror till Novak i serbisk tv.

Förutom Coric har även bulgaren Grigor Dimitrov och serben Viktor Troicki testat positivt.

LÄS MER: Här är veckans elva i Göteborgsfotbollen

Djokovic den äldre, rankad etta i världen, testades för viruset i måndags. Resultatet visade att även Novak Djokovic testat positivt för viruset.

– När vi anlände i Belgrad testade vi oss. Mitt var positivt, precis som Jelenas (Novaks fru), medan våra barns tester var negativa, säger Novak Djokovic i ett uttalande och fortsätter:

– Vi organiserade turneringen när viruset hade försvagats. Olyckligtvis är viruset fortfarande aktivt. Jag hoppas att alla som smittats kommer att bli bra. Själv kommer jag att isolera mig för de närmaste 14 dagarna.

LÄS MER: Så kan Frölundas lag se ut till hösten – kedja för kedja

Djokovic spelade mot både Troicki och Coric under turneringens gång.

Även tränare till Djokovic och Dimitrov har smittats.

Turneringen har fått stor kritik

Turneringen – Adria Summer Tour som bröderna Novak och Djordje Djokovic anordnat på Balkan – bestod av ett antal uppvisningsmatcher på grus i Serbien och Kroatien och spelades inför tusentals åskådare, något som fått kritik.

"Korkat att gå vidare med turneringen. Det här är vad som händer när man bortser från alla protokoll. Detta är inte ett skämt”, skrev australiske tennisstjärnan Nick Kyrgios på Twitter.

LÄS MER: Printz kan bli kvar i Frölunda – trots allt

Finalen mellan Djokovic och ryssen Andrej Rubljov ställdes in efter att det blivit känt att Dimitrov smittats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.