Novak Djokovic under Adria Tour. Arkivbild.
Novak Djokovic under Adria Tour. Arkivbild. Bild: Darko Vojinovic/AP/TT

Djokovic om coronadebatten: "En häxjakt"

Stjärnbråket om Novak Djokovics kritiserade tennisturnering går vidare. Nick Kyrgios slår tillbaka mot Dominic Thiem samtidigt som Djokovic anklagar kritikerna för häxjakt.

ANNONS

Nick Kyrgios ger sig inte i debatten om Adria Tour, uppvisningsturneringen i Serbien och Kroatien där fyra spelare, bland dem världsettan Novak Djokovic, fick coronaviruset.

Den kontroversielle australiern anser att det var dumt att spela turneringen mitt under pandemin. Kyrgios har fått mothugg från den österrikiske världstrean Dominic Thiem, som spelade turneringen men inte blev sjuk. Thiem säger att Kyrgios inte ska kritisera andra när han själv gjort så många misstag.

"Vad pratar du om @TheimDomi? Misstag som att slå sönder racketar? Som att svära? Som att tanka (medvetet förlora) några matcher här och där? Som alla gör?", skriver Kyrgios på Twitter.

ANNONS

"Ingen av er har den intellektuella nivå att ens förstå var jag kommer från."

Kyrgios skriver att spelare som sågs festa när pandemin härjade visade att de tror att coronaviruset är ett skämt.

"Människor dör, folk förlorar sina nära och kära. Då försvarar Theim misstaget som de här killarna i världstoppen gör."

Djokovic å sin sida menar att han hade goda intentioner med turneringen, att hjälpa spelare och tennisorganisationer på Balkan.

– Den genomfördes helt enligt reglerna. Men vi fick oss en läxa och några saker borde ha gjorts annorlunda, säger Djokovic.

– Den senaste tiden har jag bara fått kritik och mycket av det är elakt. Det är mer än kritik, det är som om det finns en agenda och att det pågår en häxjakt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS