Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Novak Djokovic, Serbien, spelar semifinal i US Open

Djokovic mot Nishikori i US Open-semi

Tvåfaldiga US Openmästaren Novak Djokovic är på väg mot en ny triumf i New York. Den serbiske tennisstjärnan besegrade John Millman i tre raka set med 6–3, 6–4, 6–4 och är klar för semifinal mot Kei Nishikori.

John Millman överraskade de flesta när han slog ut Roger Federer och fick ställas mot Djokovic i kvartsfinalen. Under en nästan tre timmar lång uppgörelse på Arthur Ashe Stadium i hettan, pressades Djokovic av den 55-rankade australiern.

- Du överlever på banan för att sedan komma ut med segern, säger Djokovic.

29-årige Millman gav allt men lyckades inte skrälla till sig en ny seger.

- Jag gjorde ett försök. Jag gav definitivt allt jag hade där ute i dag men det gick inte hela vägen. Novak är en mästare. Han har spelat många grand slam-turneringar och vet hur man vinner dem, säger Millman.

Djokovic tog tidigare i år sin fjärde Wimbledon-titel efter att ha varit utan grand slam-vinst på två år. Han möter japanen Kei Nishikori i semin, efter att den senare vunnit över Marin Cilic, Kroatien, med 2–6, 6–4, 7–6 (7–5), 4–6, 6–4. Nishikori och Cilic möttes i US Openfinalen 2014 men då var det Cilic som vann.

Nishikori, som missade förra årets US Open på grund av en skada, och landsmaninnan Naomi Osaka är båda i semifinal. Det är första gången som Japan har spelare bland de fyra sista både på dam- och herrsidan i samma grand slam-turnering.

Nishikori vann 2014 över Djokovic just i semin, men han har inte tagit sig så här långt i turneringen sedan dess.