Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Novak Djokovic vann matchen mot Joao Sousa från Portugal i den fjärde omgången av US Open.

Djokovic: Barnen håller mig på jorden

Wimbledon-segern efter flera struliga år kom förvisso med lättnad och glädje för Novak Djokovic. Men efter att ha fått två barn är det annat än tennisen som avgör om tennisstjärnan är lycklig eller inte.

Novak Djokovic är klar för kvartsfinal i US Open och den tidigare världsettan är tillbaka i den absoluta toppen på allvar efter två år med skador.

Men numer är det inte bara tennisen som betyder något för den serbiska storstjärnan, som vunnit 13 grand slam-titlar, den senaste på Wimbledon i somras.

- Det är så mycket mer än tennis i mitt liv nu, säger han efter att ha tagit sig vidare från den fjärde omgången i US Open.

- Självklart känns det bättre om jag vinner en tennismatch som jag jobbat hårt för. Men om jag förlorar kommer det inte att förändra min vardag under någon period.

Djokovic och hans fru Jelenas son föddes i oktober 2014 och förra året kom parets andra barn, en dotter.

- Nu finns saker som gör att man är lycklig även när man förlorar.

Djokovic meddelade därefter att han möjligen inte skulle ha tid att studera sin kvartsfinalmotståndare i matchen mellan Roger Federer och John Millman (Millman vann med 3–1 i set).

- Först ska jag försöka lägga barnen. När man kommer hem finns det inte att tennisen är i centrum, familjen är nummer ett.