Publiken flockades till Indycarloppet i Elkhart Lake, Wisconsin. De fick då se Scott Dixon ta hem segern.
Publiken flockades till Indycarloppet i Elkhart Lake, Wisconsin. De fick då se Scott Dixon ta hem segern. Bild: Gary C Klein/The Sheboygan Press/AP/TT

Dixon fortsätter att vinna i Indycar

Svenskarna hamnade en bit efter när Indycar för första gången i år avgjordes inför publik. I stället tog nyzeeländaren Scott Dixon hem sin tredje raka seger i motorserien.

ANNONS

Marcus Ericsson var på väg mot en sjundeplats i Indycarloppet i Wisconsin.

Då, på allra sista varvet, kom bilen i snurr och svensken fick med nöd och näppe styr över den och kunde rulla in som tia.

Den andre svensken i loppet, Felix Rosenqvist, slutade på 18:e plats efter att ha drabbats av tekniska problem.

Bättre gick det för svenskarnas stallkamrat Scott Dixon, som hittills i år har varit oslagbar. Tredje loppet gav tredje segern. Den stora skillnaden mot de två förra segrarna var att denna kunde firas inför publik, som alla febertestades innan de fick gå in på läktarna.

ANNONS

– Vi är här för att vinna, så då får vi ju vinna. Det är häftigt att vara tillbaka på en bana med publik, och det är ju massor av folk här i dag, säger han till NBCSN.

Sin seger kan han delvis tacka de motorproblem förarna från Team Penske fick. Först drabbades Josef Newgarden av depåproblem när han var i ledningen. Då gick Will Power upp i täten, men när även han fick motorproblem under ett stopp kunde Dixon köra om för att sedan aldrig släppa taget om förstaplatsen.

Redan på söndagskvällen, svensk tid, är det dags för nästa lopp, på samma bana. Om Dixon vinner även då blir han enligt NBC den förste föraren på 14 år att ta hem säsongens fyra första tävlingar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS