Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brommapojkarnas Serge-Junior Martinsson Ngouali, i rött, ska spela landslagsfotboll. Arkivbild.

Division 1-spelare uttagen i mästerskap

Från division 1-fotboll till spel med superstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang. Brommapojkarnas Serge-Junior Martinsson Ngouali, 24, ska representera värdlandet Gabon i Afrikanska mästerskapen.

Serge-Junior Martinsson Ngouali var en av Brommapojkarnas bästa unga spelare när laget höll till i allsvenskan. Men det var två år sedan.

Säsongen 2016 har laget varit nere i division 1, eller norrettan för att vara mer specifik. Och visst – laget vann serien och spelar elitfotboll i superettan nästa säsong, men att gå från en sådan nivå till att representera värdlandet Gabon i Afrikanska mästerskapen framstår som otroligt. Men det är sant.

I truppen, som BBC har publicerat, är Martinsson Ngouali uttagen. Precis som Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang, Juventus Mario Lemina och Sunderlands Didier Ndong.

- Han har varit en av våra duktigaste spelare och har jobbat på i många år. Vi gläds å hans vägnar, säger klubbdirektören Henrik Nilsson.

TT: Är det inte chockerande att en spelare från division 1 får spela?

- Jo, men Junior har spelat både allsvenskan och superettan. Vi har varit nere och vänt i division 1. Han är en av de som har hjälpt oss tillbaka.

Serge-Junior Martinsson Ngouali, som har representerat Sverige på ungdomsnivå, har tagits ut av Gabon tidigare men har då inte fått speltid. Mästerskapet börjar 14 januari.