Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Dime "räddaren" mot Djurgården

Dime Jankulovski vill inte rangordna räddningarna. Inte ens välja ut en. - Om jag sätter någon som etta tappar ju de andra sitt värde, säger Gais-målvakten efter 0-0 mot Djurgården.
Samma visa som förra året, samma sång som året dessförinnan. Gais åker till den gamla och förfärligt slitna olympiska arenan på Öfvre Östermalm, och Hisingskillen Dime Jankulovski gör en kanonmatch.
Siggi Jónsson, Djurgårdens tränare:
- Han var väldigt, väldigt duktig mot oss, igen … målvakten. Han var deras bästa spelare i dag.
Gais tränare Magnus Pehrsson pratar efter matchen om "bra sista tio minuter", om uteblivna straffar, om besvikelse över bara en poäng, om ett kompakt försvarsspel. Kanske är det sunt att ha höga krav och önskemål, men detta var faktiskt Djurgårdens match från början nästan ända till slutet.
Framförallt var det en kamp mellan förre landslagsspelaren Mattias Jonson och Dime Jankulovski.
- Vad ska jag säga? Han gjorde en riktigt stabil insats och han är en bra målvakt. Men … jag skulle ha gjort något mål i alla fall, tycker Dif-anfallaren.
Av Mattias Jonsons alla lägen var det särskilt tre som utmärkte sig:
I 25:e minuten kom han helt fri, men fick bollen lite för långt framför sig och det blev till en sorts tåfjutt. Dime klarade enkelt.
Ett par minuter före pausen fick Jonson på en rejäl nick från nära håll. Dime reflexräddade till hörna.
Efter en timmes spel drog Mattias Jonson på med volley och fick bra träff. Dime stod rätt placerad och tog bollen.
- Det var väl egentligen bara en gång som jag inte hade koll. Det var på deras stolpskott (Enrico i 28:e minuten). Haha, nej, jag kan inte säga att jag hade kontroll på den.
Djurgårdens tränare Siggi Jónsson verkade nästan knäckt och sa att du alltid gör bra matcher här mot dem. Håller du med?
- Vadå, här och mot dem? Jag gör ju alltid bra matcher … Nej, skämt åsido, det har gått bra här de senaste åren. Men jag försöker att göra bra ifrån mig varje gång, svarar Dime och fortsätter:
- Vi hade bestämt oss att hålla tätt i dag. Vi bara skulle göra det. Jag är nöjd både med min och lagets insats. Tänk hur utespelarna har det med det här matchschemat. De får springa 90 minuter var och varannan dag. För mig är det lite lugnare.
Magnus Pehrsson var missnöjd över att det bara blev en poäng. Är du också det?
- Eh, nej, alltså Djurgården var ju det bättre laget. Det är inget snacka om. Däremot känns det kanske lite tungt att bara ha fått två poäng på de två senaste matcherna (derbyt mot Göteborg inräknat). Men i dag får vi vara nöjda, tycker jag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.