Dillian Whyte om Otto Wallin: ”Gråter som barn”

Otto Wallin har riktat skarp kritik mot Dillian Whyte. Den svenske boxaren menar att britten fejkar skada för att slippa möta honom – och istället få gå en match mot Tyson Fury. Dillian Whytes replik?
– Allt han gör är att gråta, säger han enligt BBC.

ANNONS
|

LÄS MER:Otto Wallins stormatch inställd: "Känns surt"

Ett medialt ordkrig har uppstått mellan tungviktsboxarna Otto Wallin och Dillian Whyte, efter att matchen de två emellan ställdes in.

Den 32-årige britten lämnade återbud på grund av en axelskada. Något som gjorde Otto Wallin misstänksam.

Svenskens team skickade en skrivelse till boxningsorganisationen WBC, där de krävde bevis från Whyte, på att han var skadad.

– Vi vill se vad det är för skada, från en oberoende läkare, sa Otto Wallin på en presskonferens.

Anledningen till misstankarna är att Dillian Whyte är näste man på tur att möta världsmästaren Tyson Fury. Men vid förlust mot Otto Wallin skulle han förlora den möjligheten.

ANNONS

– Jag har lagt mycket pengar på träningen. Runt 15 000–20 000 dollar på ett träningsläger och jag har varit ifrån min familj i två år. Det är orättvist att det blev så här, sa Otto Wallin på presskonferensen häromdagen.

LÄS MER:Otto Wallin kräver bevis från motståndaren

Nu svarar Dillian Whyte, genom en intervju i BBC. Där säger den brittiske boxaren bestämt att han inte har fejkat skada.

– Folk vet att jag inte drar mig ur fajter. Min axel stängde bara av helt. Jag hade ont. Jag gjorde en röntgenundersökning och skadan var betydligt värre än befarat. Jag ville fajtas, säger 32-åringen.

”Gråter som barn”

Nu återstår det att se om Dillian Whyte kommer slåss med Otto Wallin ändå, eller om det istället blir en match med Tyson Fury. Om han själv får bestämma verkar det vara ett enkelt beslut.

Whyte säger att Otto Wallin och hans team ”inte ens vet hur man pratar ordentligt”.

– Allt han gör är att gråta. Han och Salita (Dmitriy, promotor) gråter som barn, för att han förlorat 15000 dollar på träningsläger. Jag spenderade tio gånger så mycket på träningen.

Samtidigt säger stjärnan att han förstår svenskens besvikelse, och att det är jobbigt när en match ställs in.

ANNONS

– Det är Wallin eller Fury härnäst för min del. Så klart att Wallin är upprörd. Han spenderade pengar som han hoppades kunna tjäna ihop igen. Men jag har haft många fajter som inte blir av. Det går inte att bli upprörd.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS