Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kim Källström firar efter sitt 2–1-mål, men jublet fastnade i halsen för Djurgården som tappade två viktiga poäng.

Dif tappade dubbelt mot Elfsborg

Djurgården tappade ledningen två gånger. 2–2 mot Elfsborg betydde två tappade poäng – och Malmöjubel. Dessutom: Andreas Isaksson skadad och Kim Källström avstängd i derbyt mot Hammarby.

Andreas Isaksson tvingades ge upp tidigt i andra halvlek med smärtor i lårets baksida. Skadan uppstod just före paus när den förre landslagsmålvakten gjorde en fenomenal räddning på Jon Jönssons hörnnick.

Två sumpade chanser grämde djurgårdarna lite extra efter matchen på Borås Arena.

I 89:e minuten vände inhopparen Aliou Badji bort Elfsborgsförvaret och fick jätteläge för 3–2 mitt framför mål. Men den 19-årige senegalesen vräkte bollen långt utanför.

- Det var ett alldeles för bra läge för att missa. När Badji bara ska sätta dit den tar han i stället i för kung och fosterland, sade Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel till CMore, och tänkte nog inte på att Senegal är en republik.

”Kunde dödat matchen”

Med redan i elfte minuten hade Djurgården den stora möjligheten att knäcka Elfsborg. Tre minuter efter Magnus Erikssons 1–0 fick Gustav Engvall tomt mål på en målvaktsretur. Men han satte foten under bollen som for en bit över ribban.

- Vi hade 20 minuter i början när vi i princip kunde ha dödat matchen, sade mittförsvararen Jonas Olsson till CMore.

Men i stället tog Elfsborg över. Och Jonas Olsson, som fått bollen på armen sekunden före Erikssons ledningsmål, spelade åter armboll – nu i eget straffområde. Straffspark, eller?

- Jag vet inte. Jag var högt uppe med armen, men jag såg inte bollen. Som alltid är det en bedömningsfråga, svarade Olsson.

Domaren Glenn Nyberg väntade med handsstraffen till senare.

Elfsborgs tidiga inhoppare Viktor Prodell sparkade in kvitteringen för Elfsborg i 67:e minuten.

Djurgården skaffade sig ledningen igen när Kim Källström kontrollerat kippade 2–1-bollen över Kevin Stuhr Ellegaard.

Jebalis säkra straff

Direkt efter målet tänkte Özcan Melkemichel ersätta Gustav Engvall med Kevin Walker för att konservera ledningen och hänget på serieledande Malmö. Men bytet hann inte göras innan Nyberg blåste för Felix Beijmos hands.

Issam Jebali satte straffen säkert förbi inbytte Dif-målvakten Tommi Vaiho. Glädje i Elfsborg – och i Malmö FF, som på onsdagen kan rycka åt sig en niopoängsledning före tvåan Djurgården.

Kim Källström gjorde en stark match. Han var en offensiv motor. Han prickade skallar och fötter med exakta hörnor och frisparkar. Och han smekte in ett mål.

Men Kim Källström fick också sin sjätte varning för året och är avstängd i derbyt mot Hammarby på söndag. Då tvingas man också på nytt klara sig utan Kerim Mrabti, som enligt Djurgåren har spelat färdigt för säsongen efter lårskadan han fick i helgens match mot Örebro.

Andreas Isaksson ska undersökas mer innan man vet hur allvarlig hans skada är.