Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dibba siktar på seger mot AIK

Pa Dibba avgjorde mötet med Malmö FF. Nu är anfallaren och Hammarby ute efter att göra ett tidigt tabellryck i derbyt mot AIK.

Pa Dibba tog med sig passningen från Junior och rullade enkelt in segermålet mot Malmö FF på Tele2 arena. Trepoängaren som anfallaren ordnade i 70:e minuten innebär att tabellettan har sex poäng mer än jagande AIK.

På söndag ställs klubbarna mot varandra.

Och Pa Dibba & Co är inställda på att öka avståndet till stadsrivalen.

- Alla matcher betyder mycket. Vi tog tre poäng nu och det ger oss styrka till nästa match. Vi tror på oss själva. Det är bara att fortsätta att köra på, sade Dibba.

- Vi ska bara ta tre poäng mot dem också. Vi fortsätter att träna på några dagar nu och sedan ska vi ta tre poäng mot dem också.

"Inte över"

Dibba vill inte kalla en eventuell seger mot AIK för ett guldryck, trots att det skulle innebära ett avstånd på hela nio poäng.

- Det är mycket poäng men det är ändå inte över. Det har ju gått tio matcher då, så det är 20 matcher kvar, sade han.

Tränaren Stefan Billborn var inte sugen på att lyfta fram någon favorit till derbyt på söndag, men var ändå inne på att Hammarby bör ha en bra chans.

- Det borde vara jämnt skägg där. AIK är ett stabilt lag, som inte släpper till så mycket och vi är väl dem som gör mest mål. Jag tror att det blir en jämn tillställning, sade han.

- Sedan vet vi ju att derbyn är väldigt speciella. Nej, jag skulle inte vilja säga att vi är favorit men vi går in med en bra känsla, och jag tror vi har chansen att lugga AIK också. Vi ska spela vårt spel och förhoppningsvis räcker det till nya poäng.

Djurdjic kvitterade

Poäng blev det som sagt mot Malmö FF.

Hammarby kvitterade två gånger om – Nikola Djurdjic nickade in 1–1 och 2–2 – innan Pa Dibba rullade in 3–2 i 70:e minuten. Med segern har Hammarby inlett säsongen med åtta vinster och en oavgjord, vilket gör att klubben toppar tabellen på 25 poäng.