Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Di Maria lämnade matchen efter rånet

I mitten av andra halvlek lämnade Ángel Di Maria den franska ligamatchen mellan Paris Saint Germain och Nantes.
Skälet: Familjen hade blivit utsatt för ett brutalt rån i hemmet.
"Men ingen blev skadad och alla mår bra. De franska myndigheterna har startat en utredning", säger PSG i ett uttalande.

Argentinaren byttes ut i den 62:a minuten och försvann direkt in till omklädningsrummet. Detta efter att PSG:s sportchef Leonardo kommit ner till planen och börjat diskutera med tränaren Mauricio Pochettino, som sedan utförde spelarbytet, skriver l'Équipe.

LÄS MER: Flera klubbar agerar efter rånet mot Robin Olsen: ”Tidsfråga innan någon blir dödad”

Pochettino vidareförde sedan meddelandet till Di Maria som kort därefter byttes ut och eskorterades ut genom spelartunneln av PSG-tränaren.

Enligt franska medier hade Di Maria utsatts för ett inbrott i hemmet medan familjen var hemma. Enligt uppgifter ska föremål ha stulits från övervåningen i huset samtidigt som familjemedlemmar var hemma. De ska dock inte ha hört någonting och är enligt källor oskadda. Enligt L'Équipe lyckades inbrottstjuvarna komma över smycken och klockor till ett värde av motsvarande drygt 5 miljoner kronor.

Två PSG-spelare drabbade

Även en annan PSG-spelare utsattes för ett våldsamt inbrott under matchen. Det var den brasilianske mittbacken Marquinhos, som dock spelade klart matchen.

Nantes vann matchen med 2–1 efter ett sent mål av Moses Simon.

– Vi är besvikna över att ha tappat tre poäng, men gruppen var orolig över andra saker som ni förmodligen redan är medvetna om, säger han.

LÄS MER: Robin Olsen rånad och hotad i sitt hem

– Det är inte en ursäkt, men det medförde en minskad energi. I slutet av matchen pratade vi om andra saker än fotboll.

Detta är inte första gången som Di Maria ska ha råkat ut för ett inbrott. Under argentinarens tid i Manchester United ska en liknande incindent ha inträffat 2015.