Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Devon Kershaw sågar Frida Karlsson

Frida Karlssons helg var en ”shitshow”. Det säger den förre skidstjärnan Devon Kershaw i sin podcast, enligt Aftonbladet.

Lördagens Tour de ski-sprint slutade med tårar för svenska stjärnan Frida Karlsson. Hon körde omkull konkurrenten Jessica Diggins i kvartsfinalen, diskades från etappen och fick tre minuters tidstillägg i touren.

Senare under lördagen bekräftades det att Frida Karlsson hoppar av touren.

– Jag känner att nu med tre minuters strafftid så har jag ingenting med totalen att göra. Jag ser mer fördelar med att åka hem och förbereda mig för OS, sa hon i ett uttalande.

LÄS MER: Karlsson förlåten av Diggins efter krocken

Händelsen med Diggins, och Frida Karlssons tidsstraff har fått ett stort efterspel i skidvärlden. Bland annat var Petter Northug ute och kritiserade regelverket. Han tyckte att tre minuter var ett för hårt straff.

– Jag kan säga att det borde ändras, de borde se över det. Det här förstör Tour de Ski. Vill FIS förstöra Tour de Ski, frågade sig profilen i en intervju med Expressen.

LÄS MER: Petter Northugs ilska: ”Det här förstör Tour de ski”

Förre stjärnan: ”Skandalös manöver”

Men flera personer har också riktat skarp kritik mot Frida Karlsson. Bland annat den tidigare VM-guldmedaljören Devon Kershaw. I sin podcast ”The Devon Kershaw podcast” lägger kanadensaren ut texten om 22-åringens agerande i sprinten.

– Hon verkar inte riktigt förstå hur långa hennes skidor är. Det var en skandalös manöver. Frida bestämmer sig för att byta spår, okej. Men du kan inte byta spår när du istället för snö ser en amerikansk landslagsdress framför dig, säger han.

Men Devon Kershaw är inte bara kritisk. Han hyllar också Frida Karlssons inställning och att hon ger allt varje gång hon tävlar.

– Vilken otrolig kamp vi fick, synd bara att den slutade på det här sättet, säger han.

Men i fredagens och lördagens lopp var inte Devon Kershaw imponerad av svenskan.

– Frida var en ”shitshow” i går, hon var en ”shitshow” i dag och var en ”shitshow” hela helgen, säger han i sin podcast, enligt Aftonbladet.

LÄS MER: Klart: Karlsson bryter Tour de Ski

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.