Karsten Warholm firar sitt osannolik världsrekordlopp på 400 meter häck.
Karsten Warholm firar sitt osannolik världsrekordlopp på 400 meter häck. Bild: JOEL MARKLUND

Detta hände i Tokyo medan du sov

Godmorgon Sverige! Medan du och resten av vårt land sov pågick OS i Tokyo. Här får du reda på det viktigaste som hände i natt – och vad du har att se fram emot under dagen som kommer.

ANNONS

I natt

Warholms världsrekordkross

I ett lopp som av de som var med klassas som det bästa någonsin i friidrottshistorien krossade Karsten Warholm sitt eget världsrekord på 400 meter häck. Tiden 45,94 är nästan sekunden snabbare än norrmannens eget världsrekord satt tidigare i år.

Alla utom en av löparna satte någon form av rekord, antingen personligt-, årsbästa- eller nationsrekord.

LÄS MER:Guld och "omänskligt" världsrekord av Warholm

Bordtennislaget borta

Sveriges herrar får inte spela OS-semi i morgon. Japan vann med 3–1 i set i kvartsfinalen under natten. Mathias Falck var den ende svensk som lyckades vinna sin match.

LÄS MER:Det här svenska laget löser alla problem

Sagnia protesterade – till ingen nytta

ANNONS

Khaddi Sagnia blev nia i OS-finalen i längdhopp och fick bara göra tre hopp, det längsta mätte 6,67. Svenska friidrottsförbundet lämnade in en protest sedan australiensiskan Brooke Strattons tredje hopp såg ut att vara ett övertramp – men man fick inget gehör för det och Sagnias andra OS tog slut snabbt.

LÄS MER:GP sammanfattar OS-dagen 1 augusti

Stensils låg på medaljplats - men blev femma

I kanotens 200 meter gjorde Linnea Stensils en strålande start och såg ut att utmana om silvret efter halva racet. Men Vaxholms-kanotisten kroknade andra halvan av loppet och slutade femma.

LÄS MER:Sagan om sönerna som kastade bort viruset

Henna Johansson föll i kvarten

Sveriges andra brottare in i mästerskapet fick en flygande start genom avancemang mot tunisiskan Marwa Amri. Men den följande kvartsfinalen blev det respass för Johansson mot hemmahoppet Kawai.

Västkustduon befäste medaljplatsen

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har fortsatt sin stabilitet i seglingens 470-klass. På den första av dygnets två seglingar slutade duon trea. Det tionde racet pågick när detta skrivs. Medaljrace att vänta på torsdag.

LÄS MER:Simhopparnas hemlighet: Snuttefilten

På schemat

Spanien ska slås ut

Just nu pågår Sverige–Spanien i herrarnas handbollskvart. Sverige är i ledning inför andra halvleken, så det är bara att slå på tv:n på momangen.

LÄS MER:Daniel Ståhl lyrisk efter guldet

Medaljrace för Salminen

ANNONS

Max Salminen i finnjolle var ett av Sveriges stora medaljhopp inför de här olympiska spelen. Klockan 07.33 svensk tid startar hans medaljlopp dit han tog sig som nionde av av tio seglare.

Duplantis går för guld

Förhoppningsvis av friidrottskollegorna Daniel Ståhl och Simon Pettersson hoppar Armand Duplantis sin första OS-final. Förväntningarna kunde inte ha varit högre uppskruvade och allt annat än den ädlaste av valörer vore en missräkning modell större. Finalen börjar 12.20 svensk tid.

LÄS MER:Nu återstår en sak för Peter Gerhardsson, avgå!

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS