Anna Bernholm fick respass i andra omgången.
Anna Bernholm fick respass i andra omgången. Bild: CARL SANDIN

Detta hände i Tokyo medan du sov

Godmorgon Sverige! Medan du och resten av vårt land sov pågick OS i Tokyo. Här får du reda på det viktigaste som hände i natt – och vad du har att se fram emot under dagen som kommer.

ANNONS

LÄS MER:Här är de bästa bilderna från OS i Tokyo

I natt

Svenska judofadäser

Anna Bernholm och Marcus Nyman var båda igång i Nippon Budokan i natt. Första rundan gick lekande lätt för de bägge. Bernholm gjorde en Ippon på tunisiskan Nihel Landolsi och Nyman detsamma på Nantenaina Finesse från Seychellerna.

I andra omgången blev det svårare. Nyman ställdes mot den spansk-georgiske VM-guldmedaljören Nikoloz Sherazadishvili och gav honom en rejäl match – men föll i Golden Score efter att ha tröttnat totalt.

Bernholm gick upp mot italienskan Alice Bellandi. Trots att hon förde kampen var det italienskan som i matchen allra sista sekunder fick till en teknik som innebar en poäng och uttåg för Bernholm.

ANNONS

LÄS MER:Bestäm vad jag ska bevaka!

Tredje raka för handbollsherrarna – klara för kvart

Det har, trots två segrar, inte sett bra ut mot Bahrain och Japan. I natt stod Portugal för motståndet och det blev en riktigt rysare för Glenn Solbergs landslag. Efter ställningen 14-14 i paus vann Sverige till slut med 29–28, sedan portugiserna tagit ikapp tre mål – och hann få i väg ett skott ytterligare innan domarna kunde lugna det svenska laget med att meddela att matchen var över.

Persson till final – med sista tiden

Kungsbackasimmaren Erik Persson gick i går vidare till semifinal, som simmades under natten. Där slutade Persson fyra i sitt heat – men tiden 2.08,76 räckte precis för en plats i torsdagens final.

– Det var nervöst att stå och vänta, skönt att det gick vägen. Jag trodde att det skulle vara lite för långsamt, så jag var inte nöjd när jag såg tiden efter målgången, säger han.

LÄS MER:GP sammanfattar OS-dagen 27 juli

På schemat

Göteborgsseglare kliver i båten

På grund av vädret utanför den japanska kusten har damernas 470 flyttats och körs på onsdagen. Där är Göteborgsduon Lovisa Karlsson och Olivia Bergström Sveriges representanter. Två race körs under dagen, det första med start 07.35 svensk tid.

ANNONS

LÄS MER:Rissveds är en vinnare ändå

Sarah Sjöström i vattnet igen

Efter besvikelsen på 100 meter bröstsim, där Sarah Sjöström slutade sjua i finalen är det dags för den svenska världsstjärnan igen. Den här gången är simsättet fristil och börjar 12 minuter över 12 – perfekt för en längre lunchrast. Några minuter senare kvalar även Michelle Coleman.

Holmer hoppar i kanoten

Dags för kanotslalom! Erik Holmer har två försök på sig att kvala vidare och startar, enligt den officiella tidsangivelsen börjar han exakt 07.02,30 – så se till att kika hur det har gått direkt när du läser det här.

Dressyrdrömmar

Två svenskar, Juliette Ramel och Therese Nilshagen, som rider på K.H. Buriel respektive Dante Weltino Old, tävlar i finalen i dressyren med start klockan 10.30. Medaljchanserna är inte gigantiska – men drömmen finns där.

LÄS MER:De svenska damlagen räddar detta OS

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS