Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tomas Axnér hade en hel del att fundera över efter Sveriges storförlust mot Norge i bronsmatchen.  Bild: SIPHIWE SIBEKO
Tomas Axnér hade en hel del att fundera över efter Sveriges storförlust mot Norge i bronsmatchen. Bild: SIPHIWE SIBEKO

Detta hände i Tokyo medan du sov

Godmorgon Sverige! Medan du och resten av vårt land sov pågick OS i Tokyo. Här får du reda på det viktigaste som hände i natt – och vad du har att se fram emot under dagen som kommer.

I natt

Kenyans maratonkung

Eliud Kipchoge har sprungit ett maraton på under två timmar. Nu har han dessutom två OS-guld på distansen. Kenyanen var över minuten före tvåan Abdi Nageeye över mållinjen och frågan är om han nu inte förtjänar att kallas den allra bäste maratonlöparen i historien nu.

Norska bronskrossen

Det var klasskillnad i Yoyogi Nationalstadion i natt när Sverige och Norge möttes om handbollsbronsen på damsidan. Sverige hade förlorat matchen redan i mitten på första halvlek och hade förtvivlat svårt att få hål på det norska världslaget. Slutsiffrorna skrevs till 19–36.

LÄS MER: Sverige har fått en ridsportsvän

Så många smittades

Varje dag har OS-organisationen fört upp alla positiva covid-fall med koppling till spelen. Den sista dagen kan vi konstatera att den totala siffran landade på 430 personer. Med tiotusentals anländande aktiva och andra är det ändå en överraskande låg siffra.

LÄS MER: ”Det var inte så här det skulle sluta”

På schemat

Avslutningsceremoni

Ja, efter nästan tre veckor tackar de olympiska spelen i Tokyo för sig i dag. Den officiella avslutningen sker med en ceremoni på olympiastadion med start klockan 13.00.

LÄS MER: Blackstenius historisk – Sveriges främsta målskytt genom tiderna

Boxarfinaler

De fyra sista finalerna i boxningen avslutar kampsporternas OS. USA jagar Kina i medaljligans topp och har två guldhopp i boxningsfinalerna. Start 07.00 svensk tid.

LÄS MER: En stormaktstid börjar med den här förlusten

Handbollsfinal

Ryssland eller Frankrike? De två lagen som Sverige slog respektive spelade lika med i gruppspelet har nått till finalen och nu ska det avgöras vilka som blir mästare. Avkast klockan 08.00.

LÄS MER: Sverige nådde inte toppen – men vi kom närmare än någonsin

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.